DomovNaši krajiPričele so padati prve politične bombice

Pričele so padati prve politične bombice

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Da se volilni november že vroče približuje, je čutiti tudi na družabnih omrežjih. Facebook strani, osebni profili (v veliki večini primerov niti niso osebni, ampak zgolj lažni, ustvarjeni pa izključno iz razloga diskreditacije vsega pod kar se je in se bo podpisala Mestna občina Koper oziroma njen župan Boris Popovič) kot po tekočem traku na dnevni bazi spuščajo raznorazne politične bombice.

Ena takšnih je tudi včerajšnja objava enega od “podpornikov” kandidata za koprskega župana Aleša Bržana, kjer omenja preplastitev lokalne ceste skozi Šmarje ter delo občinskega redarstva.

Pa gremo lepo po vrsti.
Naložba v Šmarjah, v vrednosti dobrih 123 tisoč evrov, zajema preplastitev lokalne ceste skozi Šmarje (od sedeža Krajevne skupnosti do cestnega odcepa za Puče). Dela so trenutno v teku, zaključek pa je predviden do konca tega meseca. V uredništvu se zato upravičeno sprašujemo, kaj termin “preplastitev alla Popovič” sploh pomeni, saj dela na tem območju, kakor tudi drugod po koprski občini, izvaja stroka v skladu z vsemi standardi, glavni cilj naložbe pa je povečanje prometne varnosti udeležencev v prometu in krajanov Šmarij.

Kot nam je zaupal predsednik KS Šmarje, Goran Malenić je bila “investicija Mestne občine Koper že od samega začetka planirana v dveh proračunskih obdobjih oziroma dveh letih. Prva faza tako zajema preplastitev celotne lokalne ceste skozi vas, od sedeža krajevne skupnosti do križišča Pomjan – Puče. Prav danes smo si ponovno skupaj s predstavniki koprske občine in krajani ogledali celotno traso investicije ter se dogovorili za nadaljnje korake, ki bodo vsekakor šli v smeri uresničitve njihovih želja, kakor vselej do sedaj. Druga faza investicije se bo pričela takoj, ko bomo pridobili vsa zemljišča ob trasi in skupaj s krajani uredili vso potrebno dokumentacijo.”

Dvosmerna cesta pri Osnovni šoli Šmarje. Foto: OI

“Nagajivo občinsko redarstvo”

Facebook objava iz profila t.i. “Mateja Matjaza” pa se obregne tudi ob občinsko redarstvo, ki naj bi krajanom Šmarij “večkrat nagajalo”.

Za pojasnila smo se obrnili na koprsko občinsko redarstvo, kjer so nam pojasnili, da na Operativni center občinskega redarstva redno, na dnevni bazi, prejemajo veliko prijav s strani občanov.

Potrdili so nam, da so v septembru in oktobru prejeli dve prijavi. “V obeh primerih se je občinsko redarstvo odzvalo, vendar uporabilo najmilejši ukrep, in sicer zgolj ustno in pisno opozorilo. V prvem primeru je bilo izrečenih sedem opozoril. Ob zadnji prijavi, 8. oktobra, ko je na Osnovni šoli Šmarje potekal roditeljski sestanek, pa je bilo izrečeno le eno ustno opozorilo in tri pisna opozorila, in sicer zaradi nepravilnega parkiranja v okolici šole,« nam je pojasnil Valter Andrejašič, operativni vodja redarstva Mestne občine Koper in dodal: »V občinskem redarstvu vedno uporabimo najmilejše ukrep, to je samo opozorilo. Smatramo namreč, da lahko nepravilnosti odpravimo že s samim opozorilom, zato denarna kazen ni potrebna.«

Dejstvo je, da bo v prihajajočem volilnem času takšnih in drugačnih volilnih bombic brez konkretne vsebine in spisane pod lažnimi profili, kar nekaj, saj vendar se je za takšne neutemeljene, neresnične očitke, nemogoče postaviti pred javnostjo s pravim imenom in priimkom.