DomovNaši krajiPrihod treh potniških ladij naznanil dober začetek tedna

Prihod treh potniških ladij naznanil dober začetek tedna

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Po pestrem vikendu, ko smo na potniškem terminalu lahko kar dvakrat občudovali ladjo Celebrity Infinity, v soboto pa je v naše vode priplula tudi Celebrity Constellation, smo včeraj gostili še potniško ladjo Marella Celebration, ki je svoj prihod napovedala v zadnjem trenutku.  

Gre za 215 metrov dolgo potniško ladjo, ki je v Koper pripeljala kar 1200 potnikov in približno 600 članov posadke. Zgrajena je bila leta 1984 v francoski ladjedelnici Chantiers de l’Atlantique, zanjo pa so takrat odšteli vrtoglavih 160 milijonov ameriških dolarjev. V preteklosti je plula pod različnimi imeni, med drugim Noordam in Thomson Celebration, svoje trenutno ime pa nosi od leta 2017. Je ena manjših ladij v floti Marelle Cruises, pa vendar svojim gostom nudi vse udobje, ki ga lahko najdemo tudi na večjih potniških ladjah. Ponaša se namreč s številnimi bari in restavracijami, v katerih nekaj po svojem okusu najdejo tudi najbolj petični gostje, z igralnim salonom in gledališčem, medtem ko se lahko potniki vse dni razvajajo tudi v okusno opremljenem centru dobrega počutja, fitnessu in več zunanjih bazenih.

Danes, 30. julija, je ob potniški terminal že privezana Marella Discovery, ena večjih potniških ladij istega ladjarja, s katero je k nam prišlo več kot 1800 potnikov in približno 700 članov posadke. 264 metrov dolga ladja, ki se ponaša s kar 918 kabinami, pestro izbiro različnih restavracij in barov, na svojem krovu nudi vse udobje, ki si ga gostje lahko zaželijo. Tako lahko recimo v večernih urah obiščejo kino na prostem in si na prostranem morju pod zvezdami ogledajo enega od novejših celovečercev, se preizkusijo v plezanju na sodobni plezalni steni, odigrajo igro minigofa, uživajo v večernih gledaliških predstavah in glasbenih dogodkih ali pa se že čez dan razvajajo v centru dobrega počutja, v okviru katerega so uredili tudi notranji bazen.

Že jutri, 31. julija, pričakujemo prihod ladje Viking Star, ki je stara znanka koprskega pristanišča. Gre za eno bolj prestižnih potniških ladij, s katero bo v Koper priplulo približno 950 potnikov in okrog 500 članov posadke. 228 metrov dolga ladja, ladjarja Viking Cruises, slovi po modernem dizajnu in eleganci ter udobju, ki ga nudi svojim potnikom na krovu. Vseh 465 kabin je namreč opremljenih z balkonom, gostje pa se med križarjenjem lahko razvajajo tudi v centru dobrega počutja, ki je opremljen s savno in ledeno jamo, ter dveh bazenih.

Jutri v Koper prihaja Viking Star.