DomovNaši krajiPrijave na strokovne natečaje Sladke Istre so odprte

Prijave na strokovne natečaje Sladke Istre so odprte

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Do 6. septembra se ponudniki lahko prijavijo na natečaj za Muškat Sladke Istre 2019, Najizvirnejšo sladico Istre 2019 in Naj torto Sladke Istre 2019.

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra bo v Kopru v soboto in nedeljo, 28. in 29. septembra. Pred tem bodo izpeljali tudi strokovni del prireditve, in sicer izbor Muškata Sladke Istre 2019, Najizvirnejše sladice Istre 2019 in Naj torte Sladke Istre 2019.

Natečaj je že objavljen na tej povezavi: http://sladka-istra.si/sl/za-ponudnike/prijava-na-natecaje, vsi zainteresirani pa se nanj lahko brezplačno prijavijo do petka, 6. septembra, do 12. ure.

Na strokovni natečaj za Muškat Sladke Istre 2019 se lahko prijavijo vinarji, vinogradniki in vinske kleti, ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina pri pristojnem upravnem organu in imajo dovoljenje za stekleničenje vina ter katerih grozdje oziroma vino je izključno iz vinorodnega okoliša slovenske, hrvaške in italijanske Istre. Prav tako morajo imeti urejeno blagovno znamko na trgu. Sodelujoči lahko na natečaj prijavi največ tri vzorce vina sorte rumeni muškat, muškat ruža (cipro), suhi, polsuhi, polsladki, sladki, ne glede na letnik trgatve.

Prav tako se je do petka, 6. septembra, mogoče prijaviti na natečaja za Najizvirnejšo sladico Istre 2019 in Naj torto Sladke Istre 2019. Na natečaja se lahko prijavijo vse pravne osebe in samostojni slaščičarji ali kuharji, ki imajo svoj gostinski obrat, trgovino, slaščičarno, pekarno itd., kjer prijavljeno torto ali sladico pripravijo in nudijo gostom. Vsak sodelujoči lahko prijavi največ tri sladice in dve torti.

Uradna razglasitev rezultatov in podelitev nagrad zmagovalcem natečajev bo v petek, 13. septembra. Občinstvo bo zmagovalni muškat, sladico in torto lahko okusilo na prireditvi Sladka Istra, ki bo zadnji vikend septembra v Kopru.

Za dodatne informacije glede natečajev se vsi zainteresirani lahko obrnejo na Turistično organizacijo Mestne občine Koper ali na info@sladka-istra.si.