DomovNaši krajiKoprčan v ligi NBA

Koprčan v ligi NBA

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenski košarkarski reprezentant Koprčan Vlatko Čančar je nov član moštva Denver Nuggets. Vodstvo ameriškega kluba je sporočilo, da je z 22-letnim Čančarjem sklenilo večletno pogodbo. Koprčan Vlatko Čančar bo po Primožu Brezcu drugi primorski košarkar v ligi NBA.

Košarkarsko moštvo Denver na svoji spletni strani ni razkrilo podrobnosti sodelovanja s slovenskim krilnim centrom. Izvedeli smo, da so v Denverju Koprčanu namenili dres s številko 31, Vlatko pa je tako postal že enajsti Slovenec, ki bo igral v elitni košarkarski ligi NBA. Delodajalce v NBA je prepričal z nastopi na poletnih pripravljalnih tekmah v dresu te ekipe, ko je na štirih tekmah v povprečju dosegal po 8,8 točke, 4,3 skoka in 2,3 podaje.

V Evropi je Čančar nazadnje igral za San Pablo Burgos v Španiji, še prej pa za Mega Bemax v ligi Aba in tri sezone tudi za Union Olimpijo. Denver ga je izbral na naboru NBA leta 2017 kot 49. igralca. Kot zanimivost dodajmo, da je bil Vlatko minulo sezono izbran v najboljšo mlado peterko španske lige. 22-letni in 206 centimetrov visoki košarkar je začel igrati košarko v domačem ŠD Koš Koper, potem je leta 2013 prestopil k Olimpiji, ki ga je vmes posodila k LTH Castingsu iz Škofje Loke. Leta 2016 je (ne brez odpora Olimpije) odšel v srbski Mega Lex (zdaj Mega Bemax), v lasti svojega menedžerja Miška Ražnjatovića. Srbsko moštvo ga je marca lani posodilo k španskemu prvoligašu Burgosu, ki je ligo ABC končal na enajstem mestu.