DomovŠportSvetovni podvig v Hondurasu

Svetovni podvig v Hondurasu

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Najboljša slovenska prosta potapljačica Alenka Artnik iz društva Rex Maris se je na karibskem pokalu 2019 v Roatanu, ki je kot nekakšna generalka pred svetovnim prvenstvom (CMAS), v disciplini z enojno plavutjo potopila na neverjetnih 111 metrov ter s tem kar za štiri metre izboljšala prejšnji svetovni rekord, ki ga je do zdaj držala Italijanka Alessia Zecchini.

Prejšnji rekord Artnikove v tej disciplini je bil 105 metrov, kar je bil nekaj dni prav tako svetovni rekord.

foto: Facebook Alenke Artnik

Artnikova je potrdila, da je pred svetovnim prvenstvom pod okriljem organizacije CMAS, ki bo potekal med 6. in 12. avgustom v Roatanu v Hondurasu, v izjemni formi, saj se je tretji dan karibskega pokala se v kraljevski disciplini z “monofinko” potopila na rekordnih 111 metrov in postala prva ženska, ki je presegla mejo magičnih 110 metrov.

S tem je postala tudi najgloblja Slovenka in izboljšala dosežek Sama Jeranka, ki se je lani na tekmovanju Vertical Blue na Bahamih potopil na 110 metrov. “To je noro,” iz Hondurasa sporoča Artnikova in dodaja: »Lani, ko sem se potopila 105 metrov, kar je bil ravno tako nekaj dni svetovni rekord, sem vedela, da imam še rezerve, a nisem želela prehitevati dogodkov. V tej sezoni sem odlično pripravljena, tako fizično kot mentalno. Vedela sem, da bo to leto tisto, ko bom lahko postavljala nove mejnike in občutek me ni varal.«