DomovNaši krajiPrijavite se na jubilejno Sladko Istro

Prijavite se na jubilejno Sladko Istro

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prijave za mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov – Sladka Istra, ki letos obeležuje 10. jubilej, so odprte.

Najbolj sladka prireditev v državi bo letos še slajša kot običajno, na račun letošnje desete obletnice bo namreč trajala kar tri dni, in  sicer od petka, 28. septembra, do nedelje, 30. septembra 2018. Ponudniki domačih in tujih sladkih dobrot, čokoladnih izdelkov, vinarji, pivovarji, čebelarji in prodajalci različnih kuhinjskih in slaščičarskih pripomočkov, kuharskih knjig in drugih z gastronomijo povezanih vsebin se za sodelovanje na prireditvi od danes dalje lahko prijavijo prek spletne prijavnice na tej povezavi. Prvi in tudi najugodnejši rok prijave se zaključi 15. maja, sicer pa se ponudniki na prireditev lahko prijavijo vse do 16. julija.

Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra velja za največjo tovrstno prireditev v državi. Festival, ki ga v Kopru letos prirejajo že deseto leto, je vsakič znova odlična priložnost za okušanje in nakup najrazličnejših sladkih izdelkov in praktično vsega, kar je povezano s sladkim. Obenem pa je tudi priložnost za spoznavanje tako pristnih istrskih receptov kot tudi najnovejših svetovnih trendov s področja sladke kulinarike.

Stojnice z najrazličnejšimi sladkimi izdelki bodo letos poskrbele za sladko vzdušje v starem mestnem jedru Kopra, vse skupaj pa bo zaokrožil tudi bogat spremljevalni program s kuharskimi šovi, slaščičarskimi delavnicami in degustacijami, v luči Evropskega leta kulturne dediščine bo poskrbljeno za bogat kulturni program, kot se za praznovanje jubileja spodobi, pa na prireditvi ne bo manjkala niti zabava.

Seveda bo Sladka Istra v Koper – aktualno Evropsko destinacijo odličnosti privabila tudi kakšno zveneče ime iz sveta kulinarike, organizator, Mestna občina Koper, pa na 10. Sladki Istri napoveduje tudi nekaj novosti.