Primorska poje tudi v Gračišču

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

S tremi koncerti na Goriškem se bo danes začela 48. revija primorskih pevskih zborov Primorska poje. Že v nedeljo 5. marca pa se bo revija preselila tudi v Mestno občino Koper, in sicer v kulturni dom Gračišče.

Najbolj množična manifestacija slovenskega ljubiteljskega petja bo letos do 23. aprila po Primorski in širše postregla z več kot 30 koncerti in več kot 200 prijavljenimi pevskimi zbori.

Glavni organizator, Zveza pevskih zborov Primorske, je prijavljene zbore razvrstila na 32 revij po Sloveniji in v zamejstvu. Nocojšnji prvi trije nastopi bodo na Dobrovem v Goriških Brdih, v Braniku in Biljah. Zaključna koncerta 23. aprila pa bosta v Trenti in Zavarhu.

Foto: pixabay.com

Letošnja revija je posvečena 70. obletnici priključitve Primorske matični domovini, 80. obletnici smrti skladatelja Lojzeta Bratuža in 130. obletnici rojstva skladatelja Zorka Prelovca.

Primorska poje v Gračišču

Primorska poje se bo v nedeljo preselila tudi v Mestno občino Koper. V Gračišču boste ob 17. uri tako lahko priča čudoviti reviji pevskih zborov ŽePZ Miren-Orehovlje, Oktet Rožmarin, ŽePZ Roža Portoroža, MoPZ Ivan Laharnar, ŽePZ Večernica, MoPZ Vesna Križ, MoPZ Šempeter pri Gorici.

Pričenja se Primorska poje. Foto: celeia.info

Prireditev poleg zveze primorskih zborov organizirajo še Zveza slovenskih kulturnih društev Trst, Gorica in Videm, tržaška Zveza cerkvenih pevskih zborov, Zveza slovenske katoliške prosvete iz Gorice ter Javni sklad za kulturne dejavnosti.

Za več informacij, kje vse se bodo pevski zbori še nahajali pa kliknite TUKAJ.