DomovNaši krajiPRIMORSKE NOVICE O HRVATINIH: Manipulacija ali zgolj slab “tajming”?

PRIMORSKE NOVICE O HRVATINIH: Manipulacija ali zgolj slab “tajming”?

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli petek je v Hrvatinih potekal zbor krajanov, na katerem je bilo izpostavljeno uspešno sodelovanje z Mestno občino Koper. Krajani so poudarili, da je občina zelo odzivna in probleme rešuje strokovno in hitro. Žal o zboru krajanov v Hrvatinih v medijih ni bilo zaslediti ničesar. Še več, časnik Primorske novice je dan po zboru krajanov objavil članek iz leta 2005, ki govori o nedokončanem ankaranskem pokopališču, kar naj bi bil razlog za ponovno obuditev razprave o združitvi Ankarana in Hrvatinov v samostojno občino.

ZBOR KRAJANOV V HRVATINIH: Pohvale na račun aktivnega pristopa MOK k reševanju problemov

V Primorskih novicah so v rubriki “O čem so Primorske novice poročale zadnje dni marca leta 2005″ le dan po zboru krajanov v Hrvatinih objavili članek “Zaradi pokopališča so se želeli ločiti”, kjer je navedeno, da so bili tedaj krajani Ankarana in Hrvatinov ogorčeni nad odnosom Mestne občine Koper.

Foto: ekoper.si

“Moramo pohvaliti župana in njegovo odzivnost. S pomočjo strokovnih služb nam je omogočil ureditev varne poti ob OŠ Hrvatini, postavitev smetnjakov in klopi ob slemenski cesti, postavitev tabel in tamponiranje parkirišča pri balinarskem društvu, obnovo zidu ob šolskem igrišču, postavitev dodatne javne razsvetljave, asfaltiranje dela ceste v Kolombanu, fizično zavarovanje kontejnerjev proti burji in še mnogo drugih stvari,” je v poročilu komisije za okolje in prostor na zboru krajanov Hrvatini povedal David Šukljan.

Absurdna želja po iskanju negativnih zgodb

Sprašujemo se torej, ali gre zgolj za naključje oziroma slabo izbran čas objave članka o Hrvatinih le dan po zboru krajanov, na katerem je bilo jasno izraženo veliko zadovoljstvo nad sodelovanjem s koprsko občino, ali pa omenjeni medij, ki se je že večkrat izkazal za zelo pristranskega, ponovno zavaja in manipulira z javnostjo.

O pozitivnem vzdušju hrvatinskega zbora krajanov, na katerem je bilo slišati ogromno pohval na račun delovanja koprske občine, ki s krajani složno in v konstruktivnem dialogu skrbi za nemoten razvoj krajevne skupnosti, se objektivnemu mediju, kot so Primorske novice, očitno ni zdelo vredno poročati.

Zbor krajanov v Hrvatinih je minil v pozitivnem vzdušju in slogi. Foto: Vojko Rotar

V več kot absurdni želji po iskanju negativnih medijskih zgodb so raje iz naftalina potegnili 12 let staro zgodbo ankaranskega pokopališča in tako vsaj delno uspeli zadostiti uredniški politiki in ponovno vreči črn madež na Mestno občino Koper. Ali jim s tovrstnim poročanjem, v katerem se nadnovinarji v svojih “raziskovalnih” člankih med drugim ukvarjajo tudi s tem, ali ura na koprski tržnici kaže pravilen čas, uspeva prikriti vse pozitivne zgodbe naše občine, pa bralci presodite sami. *