DomovNaši krajiPrimorski derbi ni prinesel zmagovalca

Primorski derbi ni prinesel zmagovalca

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Novi Gorici je bila včeraj odigrana še zadnja tekma 9. kroga prve lige.

Tekme ne moremo opisati s presežniki, saj smo gledali bolj ali manj borbeno igro med obema kazenskima prostoroma. Kljub temu smo videli dva zadetka, ki sta pripeljala do remija na primorskem derbiju.

nogomet

Začasni trener koprske ekipe Oliver Bogatinov je nekoliko spremenil taktično postavitev, kar je botrovalo temu, da so Koprčani na začetku potrebovali nekaj minut za prilagoditev novemu sistemu.

Šele v 28. minuti se je odvila prva omembe vredna akcija. Gregor Sikošek je prodrl po levi strani igrišča ter podal nizko žogo v sredino, kjer je do nje poskušal priti Jaka Štromajer, a je vratar Grega Sorčan ki je budno spremljal akcijo pred golom, žogo ulovil.

nogomet 1

Že minuto kasneje je prosti strel prinesel prvi gol za Gorico. Miha Gregorič je z glavo neovirano poslal žogo v mrežo.

V sodnikovem podaljšku prvega polčasa je Danijel Pranjić žogo podal Senijadu Ibričiću, ki je z glavo zadel žogo tako, da se je ta odbila od tal in končala ob levi vratnici goriškega vratarja.

Ekipi sta na odmor odšli rezultatsko izenačeni.

Drugi polčas ni prinesel veliko priložnosti. Omeniti velja le protinapad Mateja Pučka v 88. minuti, ko je po napaki domače obrambe prišel do strela s približno 20 metrov, a je ciljal naravnost v roke dobro postavljenega Sorčana. *