DomovKulturaNa državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči tudi območno združenje Koper

Na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči tudi območno združenje Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto, 1. oktobra 2016, bo v Slovenj Gradcu že XXII. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije.

Okoli 400 pripadnikov sil za zaščito in reševanje se bo združilo na sedmih delovnih točkah. Pomerili se bodo v izurjenosti in znanju dajanja prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah. Nastopilo bo 14 najboljših ekip. Te so se predhodno pomerile na regijskih preverjanjih, ki so potekala od maja do začetka julija letos.

ekoper

Med najboljšimi ekipami tudi ekipa koprskega območnega združenja RK

Med najboljšimi ekipami, ki bodo nastopile na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, je tudi ekipa iz Kopra.

Organizatorji želimo z vsakoletno izvedbo preverjanj prispevati k ozaveščanju splošne javnosti o pomenu znanj in veščin laične prve pomoči v Sloveniji, predvsem povečati število zaposlenih, usposobljenih za nudenje prve pomoči v občinah, organizacijah, zavodih in podjetjih, spodbuditi ustanavljanje ekip prve pomoči, njihovo kadrovsko dopolnjevanje, usposabljanje članov in opremljanje ter hkrati omogočiti, da si preverjanja lahko v živo ogledajo prebivalci, ki tam živijo. Osnovni namen je, da vlogo in nujnost prve pomoči spoznavajo tako otroci kot tudi vse ostale generacije ter da znanje vseskozi osvežujejo,” navajajo na spletni strani Rdečega križa Slovenije.

prva pomoč 1

Območno združenje RK Koper se bo v boj za najboljši rezultat podalo z ekipo …

Na Glavnem trgu in Trgu svobode v Slovenj Gradcu se bodo torej predstavile reševalne službe, različne enote sil za zaščito in reševanje ter društva in druge organizacije s tega področja. Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Koper bo zastopala ekipa pod imenom Flajšter.

Preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči se bo pričelo ob 9. uri. Po zaključku bodo ob 16. uri razglasili tudi rezultate državnega preverjanja.

Kot navaja spletna stran Rdečega križa Slovenije, vsakoletno državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči organizirajo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, glavni odbor Rdečega križa Slovenije in občina, kjer preverjanje poteka, letos je to Mestna občina Slovenj Gradec. *