DomovNaši krajiTečaj uporabe EEG za biopsihologe prava uspešnica

Tečaj uporabe EEG za biopsihologe prava uspešnica

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Društvo biopsihologov Slovenije je v sodelovanju s kognitivnim raziskovalcem dr. Vojkom Kavčičem v Centru mladih Koper uspešno izvedlo dvodnevni seminar uporabe EEG za biopsihologe.

tečajEEG_1

Na tečaju so udeležencem predstavili tako teoretične kot praktične osnove dela z EEG-jem. Udeleženci so spremljali meritve možganskega delovanja in se na praktičnih delavnicah preizkusili v obdelavi zajetih količin podatkov.

Kakovostno izvedbo tečaja sta omogočili vodilni podjetji na tem področju, Labena in G-Tec.

tečajEEG_2

Podjetje Labena se ukvarja s ciljnimi tržnimi segmenti na področju farmacevtske, medicinske, prehrambene in petrokemijske industrije ter s področjem raziskovanja in razvoja v akademskih institucijah. Deluje na domačem in svetovnem trgu, kjer pokriva dvajsetmilijonsko tržišče. Podjetje je osredotočeno na iskanje tehnoloških rešitev v procesni in laboratorijski tehniki, kjer nudi namestitev in svetovanje pri postavitvi visokotehnoloških naprav v laboratorijskem, farmacevtskem in medicinskem okolju.

tečajEEG_3

G-Tec je vodilni proizvajalec nevrotehnološke opreme za zaznavanje električnih možganskih valov (elektroencefalografija – EEG) in možgansko-računalniških vmesnikov (BCI ang. Brain Computer Interface). S svojo raziskovalno opremo sodelujejo v mnogih kliničnih študijah možganov, njihovih okvar in rehabilitacije po poškodbah. Njihova izdelka recoveriX in MindBEAGLE sta nasploh prva klinična aparata, ki uporabljata tehnologijo EEG za rehabilitacijo in določanje stopnje zavesti/budnosti pacientov.

Društvo biopsihologov Slovenije si prizadeva za formalno ureditev poklicnega področja ter razvoj, prepoznavnost in uveljavitev stroke na trgu dela.

Društvo biopsihologov Slovenije je tako uspešno zaključilo svoj prvi dogodek, ki mu bodo sledili številni drugi. Društvo si namreč prizadeva za formalno ureditev tega poklicnega področja ter razvoj, prepoznavnost in uveljavitev stroke na trgu dela. V tem tudi vidijo svoj namen in poslanstvo. Tečaj EEG-ja je prvi korak v to smer. *