DomovNaši krajiPripravljeni na največjo mediteransko fešto na naših tleh?

Pripravljeni na največjo mediteransko fešto na naših tleh?

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Še samo trije dnevi nas ločijo od sedme izvedbe Fešte kalamarov in Mediterana, ki se letos predstavlja v nekoliko spremenjeni podobi. Dogajanje vzdolž koprske mestne obale bo najbolj zaznamoval pester glasbeni program s Tanjo Žagar in Natalijo Verboten na čelu, manjkalo pa ne bo niti bogate kulinarične ponudbe, ki na krožnike prinaša raznolike mediteranske specialitete.

Koper bo že ta konec tedna (14.-16.7.) v znamenju največje poletne zabave na naših tleh. Osrednje prizorišče z velikim odrom tudi letos ostaja ploščad pri Upravi za pomorstvo, pestro dogajanje pa se bo razpotegnilo še vzdolž mestne promenade do parka pri tržnici na eni strani, pa vse tja do Ukmarjevega trga na drugi strani.

»Fešta kalamarov in Mediterana« obljublja svežino tudi na vaših krožnikih. Foto: arhiv ekoper.si

Pester program v okviru Fešte kalamarov in Mediterana bodo spremljale tudi spremembe prometnega režima.

Tako kot vsako leto bo najbolj pester prav večerni glasbeni repertoar, ki ga bo že prvi dan, v petek, 14. 7., popestrila energična Tanja Žagar, na odru pa ji bodo družbo delali še mladi in nadobudni glasbeniki Žavbi band. Vroča bo tudi sobota, 15.7., ki obljublja žur do jutranjih ur z domačo Skupino Tequila in vokalistko Natalijo Verboten. Fešta kalamarov in mediterana se bo letos poslovila v nedeljo, 16.7., z odličnimi GeDoRe, v sestavi Lean Kozlar – Luigi (ak. Kitara, vokal), Mitja Bobič (klaviature, trobenta, vokal), Marko Toškan (bobni, vokal), Simon Markežič (bas), Marko Hrvatin (kitara) in Tomaž Boškin (harmonika, vokal), ki bodo občinstvo razvajali tako z avtorsko glasbo kot tudi s priredbami znanih hitov.

Vendar Fešta obljublja še več. Letos si je ravno zato nadela nekoliko osveženo ime »Fešta kalamarov in Mediterana«, ki obljublja svežino tudi na vaših krožnikih. Če so do sedaj na njih kraljevali pretežno kalamari, bodo letos na svoj račun prišli tudi ljubitelji sardelic, pidočev in drugih morskih specialitet.

Novosti se obetajo tudi na Ukmarjevem trgu, ki ga bodo zasedli napihljivi gradovi in igrala, namenjena otrokom vseh starosti, poskrbljeno pa bo tudi za pestro gostinsko ponudbo in nekaj nostalgije. Se še spomnite, kje je bila stara avtobusna postaja v Kopru? Da prav na prizorišču današnje Fešte kalamarov in Mediterana. Ker smo ponosni tudi na ta del naše zgodovine, bomo v okviru letošnje fešte na ogled postavili tudi šest panojev s starimi fotografijami nekdanje avtobusne postaje, vse dni pa bo tik ob »luški kapitaniji« na ogled tudi stari Slavnikov avtobus.

A to še ni vse. Na Ukmarjevem trgu se bodo vse tri dni predstavljala tudi nova vozila Kia Motors Slovenija, ki jih boste lahko preizkusili na krajši testni vožnji. Kia pripravlja še pester spremljevalni program, v okviru katerega bodo lahko najmlajši sami pobarvali enega od avtomobilov!

V nedeljo, 16. julija, bo pestro tudi v Taverni, kjer se bodo predstavljali obetavni koprski košarkarji KK Sixt Primorska, ki so si z letošnjo odlično sezono priigrali tudi stalno članstvo v prvi slovenski košarkarski ligi. Za zabavo bo od 18. ure dalje skrbela tudi njihova maskota Sixty, ki se že veseli druženja z vami.

Potrebujete res še kakšen dodaten razlog za skok v Koper?  

Zapore cest: Pester program v okviru Fešte kalamarov in Mediterana bodo spremljale tudi spremembe prometnega režima. Vse tri dni bo za promet povsem zaprta Pristaniška ulica, od tržnice do Ukmarjevega trga, in sicer:
  • v petek, 14.7., od 18. ure do 3. ure zjutraj,
  • v soboto, 15.7., od 18. ure do 3. ure zjutraj,
  • v nedeljo, 16.7., od 18. ure do 1. ure zjutraj.
Zaradi prireditve bo zaprt tudi Ukmarjev trg v Kopru, na katerem ne bo mogoče parkirati, in sicer:
  • od četrtka, 13.7., od 13. ure dalje, do ponedeljka, 17.7.