DomovNaši krajiProjekt “20 za 20” tokrat narisal nasmeh na lica otrok Osnovne šole Šmarje

Projekt “20 za 20” tokrat narisal nasmeh na lica otrok Osnovne šole Šmarje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek, 20. aprila so na OŠ Šmarje pri Kopru organizirali Koncert presenečenja, kjer so se predstavili učenci s programom, ki so ga pripravili pod mentorstvom Suzane Čopi Stanišić, Žavbi brothers banda in OK Junior glasbene skupine, kjer sodelujejo nekateri zdajšnji in nekdanji učenci šole.

Obe skupini sta se predstavili s svojo avtorsko skladbo, poleg tega pa je otroke na koncertu pozdravil tudi bobnar Marko Soršak – Soki skupine Elvis Jackson, ki je v okviru dobrodelnega projekta “20 za 20”, šoli podaril komplet bobnov.

Foto: Osnovna šola Šmarje

OŠ Šmarje pri Kopru je tako postala tretja obdarovana šola na obali in že 83. šola v Sloveniji, ki je bila izbrana v okviru dobrodelnega projekta “20 za 20”. Poslanstvo, ki si ga je Marko Soršak – Soki zadal, omogoča številnim mladim, da razvijajo svoje talente in sposobnosti in s svojimi nastopi bogatijo šolske in izven šolske prireditve.

Projekt že vrsto let dokazuje, da lahko vizija posameznika z njegovo dobrodelnostjo spreminja svet. Projekt navdihuje številne sponzorje in donatorje, da mladim pomagajo pri uresničevanju njihovih sanj. Na koncertu je bila šoli predana tudi akustična kitara, ki jo je donirala skupina CFH – Cawboys From Hell in bas kitara, ki jo je doniral Alen Puc. 

“Glede na široko paleto glasbenih dejavnosti, ki jih gojimo na šoli nam bodo podarjeni instrumenti dobro služili in otrokom omogočali nadaljnji razvoj na glasbenem področju,” je povedal Edi Glavina, ravnatelj OŠ Šmarje pri Kopru.