DomovNaši krajiUsklajevanje še zadnjih detajlov za rekreacijski park ob Semedelski promenadi

Usklajevanje še zadnjih detajlov za rekreacijski park ob Semedelski promenadi

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Ob Semedelski promenadi, kjer bodo že to poletje zaživele povsem nove rekreacijske površine, so dela v zaključni fazi. Danes se je na gradbišču mudil tudi koprski župan Boris Popovič, ki je skupaj s sodelavci in izvajalci usklajevali še zadnje detajle za vzpostavitev rekreacijskega parka.

Občina je ureditev degradiranega območja ob Semedelski promenadi, ujetega med tamkajšnji mandrač in izliv Badaševice, kolesarsko stezo na Piranski cesti in kanal Grande, načrtovala že dlje časa. V ta prostor je tako umestila zelene rekreacijske površine, del katerih so tudi igrišča za odbojko na mivki.

Občina je na tem območju že uredila dve modularni površini za odbojko na mivki, vsako s tremi igralnimi polji, od katerih je eno večje (22 x 28) ter dve manjši (22 x 14). Večji igrišči sta urejeni v skladu z zahtevami in standardi, ki jih predvidevajo organizatorji večjih mednarodnih odbojkarskih tekmovanj, manjša štiri pa so pomožna in od večjih ločena z mrežo. Igralne površine bodo tudi razsvetljene, v neposredni bližini pa bodo na voljo tudi pitniki.

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši

Nove rekreacijske površine so namenjene tudi najmlajšim. V neposredni bližini je namreč občina predvidela igrišča za otroke, opremljena z modernimi igrali, novo, dobrih 500 metrov dolgo krožno trim stezo iz tartana pa bodo z veseljem uporabljali številni rekreativni tekači in sprehajalci.

Naložba vključuje tudi komunalno opremo celotnega območja: ureditev dostopov, povezovalnih poti, urbane opreme in javne razsvetljave, površine bodo v kratkem tudi ozelenjene, zasajena bodo drevesa. Občina je na tem območju uredila tudi ličen dvoetažni servisni objekt v velikosti cca 222 kvadratnih metrov. Pritlični prostori so namenjeni moškim in ženskim sanitarijam z garderobami, sanitarijam za invalide ter tudi ženskim in moškim javnim sanitarijam ter prostoru za hrambo športne opreme in pripomočkov, v nadstropju pa je na voljo še dodaten prostor za športne rekvizite in razgledna terasa. Prav tako so vsem rekreativcem na razpolago tudi prhe.