DomovNaši krajiŽupan Boris Popovič na terenskem ogledu novo nastajajočega Centra vodnih športov

Župan Boris Popovič na terenskem ogledu novo nastajajočega Centra vodnih športov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko se je koprski župan Boris Popovič včeraj mudil na gradbišču nastajajočega rekreacijskega parka, si je danes ogledal potek del v Žusterni, kjer bo v začetku junija zrasel Center vodnih športov.

Dela v Žusterni so v sklepni fazi. Danes je župan Boris Popovič skupaj s sodelavci in izvajalci opravil terenski pregled ter uskladil še zadnje detajle novo nastajajočega športnega centra, kjer bodo na svoj račun prišli navdušenci vodnih športov.

Koprska občina bo tako športnikom predvidoma do začetka junija priskrbela 43 modularnih montažnih zabojnikov, kjer bodo društva delovala in shranjevala športno opremo.

Zabojniki bodo nameščeni v dveh etažah. V pritličju bo postavljenih 25 zabojnikov, kjer bodo imela društva urejen prostor za shranjevanje športnih rekvizitov (jadra, deske, kajaki, kanuji …), drugih osemnajst zabojnikov pa bo v nadstropju. Tu bodo urejeni večji fitnes, sejna dvorana, pisarne namenjene klubom, čajna kuhinja in sanitarije. Konstrukcija v nadstropju predvideva tudi dve večji zunanji terasi.

Pred objektom je koprska občina zagotovila ureditev večje betonske ploščadi, ki bo potekala po celotni dolžini objekta in bo namenjena vadbi na prostem, sicer pa bo ob ploščadi pa vse do morja potekal dostop v peščeni obliki. Poleg tega bo urejen tudi leseni plato za sestavljanje jader.

Za ločitev ulice in vodnega centra bosta na tem območju zrasla tudi gabionska stena in zelenica. Za celotno naložbo je Mestna občina Koper namenila 761.000 evrov. Izvajalec del pa je podjetje Plan Invest gradnje d.o.o..

Poleg tega pa Mestna občina Koper nadaljuje dozidavo servisnega objekta ob bazenu na kopališču v Žusterni, kjer bodo med drugim uredili javne sanitarije in še dodatne garderobe za kajak in surf klub, kar bo občino stalo 267.000 evrov. Izvajalec del je podjetje E-gradnje d. o. o. Maribor.