PRVA DELA ZAKLJUČENA: Kako skrbimo za varnost na obalni cesti? (foto)

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prva dela za zagotovitev varne uporabe nekdanje obalne ceste, ki je sedaj namenjena izključno pešcem in kolesarjem, so zaključena.

Tako koprska kot izolska občina sta v tem tednu na obalni cesti označili kolesarske in interventne poti, postavljena je bila tudi prometna signalizacija s katero so vzpostavili dogovorjen prometni režim: pešpot, kolesarsko cesto in interventno pot.

Na koprski strani so že odstranjene tudi varnostne ograje, na izolski pa bodo v celoti odstranjene do ponedeljka. Na obeh straneh je urejeno prehajanje iz enega na drug pas.

Z novo prometno ureditvijo je levi pas (smer Žusterna–Izola) namenjen dostopu do objektov, intervenciji in kolesarjem, ki imajo prednost pred vozili (sharrow), desni pas pa je namenjen pešcem. Rolkarji, osebe na skirojih, longboardih ipd. lahko uporabljajo tako levi pas, ki je namenjen kolesarjem, kot tudi desnega, ki je namenjen pešcem.

Pomembno je le, da pešcev ne ovirajo in ustrezno prilagodijo hitrost, ko se vozijo po desnem pasu.

Območje Parenzane je z novo ureditvijo namenjeno izključno pešcem oziroma v sezoni tudi kopalcem.

Vse udeležence v prometu ponovno pozivamo, da upoštevajo prometno signalizacijo in spoštujejo pravila, da ne bi prihajalo do slabe volje ali nesreč.

Kako se pravilno gibamo po obalni cesti?

Vsem želimo prijetno in predvsem varno uporabo tega prelepega koščka obale!