DomovNaši krajiPrvi ležeči policaj v Šmarjah

Prvi ležeči policaj v Šmarjah

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je na pobudo krajanov pri pokopališču v Šmarjah že postavila prvi ležeči policaj.

ležeči policaj1

Sledilo jih bo še več, saj je nujno umiriti promet, ki poteka po lokalni cesti. Ob obcestnih hišah se namreč igrajo otroci in hitro se lahko zgodi, da kakšna žoga zaide na cesto, otrok pa steče za njo.

“Odkar je postavljen ležeči policaj, se je promet zelo umiril. Vesela sem, saj se moji vnuki tu igrajo. Zgodilo se je že, da je vnukinja stekla za žogo in jo je prehiter voznik skoraj spregledal,” nam je zaupala krajanka.

Poleg tega ob cesti ni pločnikov, kar za pešce ob zgoščenem prometu, ki gre skozi Šmarje, pomeni veliko nevarnost, saj jih vozniki ob neprilagojeni hitrosti lahko prepozno opazijo. Zaželen je torej umirjen promet, ki se ga nevestni vozniki do sedaj niso držali.

“Pomembna je varnost vaščanov Šmarij, saj je promet gost. Vozila dosegajo zelo visoke hitrosti, to je treba umiriti. Zavedati se namreč moramo, da je cesta brez pločnikov. V nevarnosti so predvsem otroci, ki po tej cesti hodijo v šolo. Poskrbeti je treba, da varno pridejo v šolo in iz nje. Šmarje bodo v sodelovanju z Mestno občino Koper nadaljevale s postavljanjem ležečih policajev. Tako bomo zmanjšali nevarnost na odsekih, ki so najbolj nevarni,” je za ekoper.si povedal predsednik krajevne skupnosti Šmarje Goran Malenič. *