DomovNaši krajiPrvih 14 dni za varno pot v šolo

Prvih 14 dni za varno pot v šolo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prve dni septembra bo tudi letos v Mestni občini Koper dobro poskrbljeno za varno pot v šolo, še posebej nadobudnežev, ki so danes v šolske klopi sedli prvič.  Ker je letos prvošolčkov več kot pred leti, je prometna varnost v okolici šol še toliko bolj pomembna. 

Mestno redarstvo bo skupaj s policisti in prostovoljci v okviru projekta Varna pot v šolo poostren nadzor prometa izvajalo prvih štirinajst dni v septembru, v času prihoda in odhoda učencev v šolo, predvsem na nevarnejših točkah, kot so prehod za pešce pri osnovni šoli Koper, na Pristaniški cesti v Kopru, na krožišču OŠ Antona Ukmarja na Markovcu in v okolici šole Dušana Bordona.

Tudi letos so se v projekt vključila številna društva upokojencev in prostovoljni gasilci, ki bodo tako v mestu, kot tudi po krajevnih skupnostih skrbela, da bodo prvi šolski dnevi za male nadobudneže varni ter da ne bi prihajalo do nevšečnosti.

Za varno pot v šolo bodo skrbeli številni policisti, redarji in prostovoljci. Foto: ekoper.si

Ozaveščanje o pozitivnih učinkih pešačenja in kolesarjenja v šolo

Pred začetkom šolskega leta se je tudi letos sestal Varnostni sosvet Mestne občine Koper, ki so se ga udeležili predstavniki vseh koprskih osnovnih šol in njihovih podružnic. Na sestanku so obravnavali problematiko vezano na prometno varnost – pregledali so nevarnejše odseke dostopnih poti, morebitno pomanjkljivo prometno signalizacijo, urejenost postajališč in šolskega okolja. Med drugim so se letos posvetili posebnemu izzivu, in sicer, kako starše in njihove otroke spodbuditi, da se še posebej v toplejših dneh odločajo za alternativne in bolj trajnostno naravnane oblike prevoznih sredstev oziroma, da podprejo otroke pri aktivni poti v šolo, peš ali s kolesom v obliki Pešbusa.