DomovNaši krajiRazgibano dogajanje v Mestni občini Koper na velikonočni vikend

Razgibano dogajanje v Mestni občini Koper na velikonočni vikend

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi letošnji velikonočni vikend v Mestni občini Koper obeta veliko zanimivega dogajanja.

V mestu bo velikonočno dogajanje predvsem športno obarvano. Med petkom in nedeljo bo namreč Arena Bonifika gostila Mednarodni velikonočni rokometni turnir – Koper Handball cup, v petek bo v Kopru Easter4 – Orientacijski tek po mestnem jedru, v nedeljo pa bo na Atletskem stadionu v Športnem parku Bonifika športna prireditev Moja olimpijska norma.

Odprta kuhna bo zaradi napovedi slabega vremena odložila svoj prvi prihod v Koper v tem letu na 13. maj. Foto: arhiv ekoper.si

Napovedana Odprta kuhna prestavljena na 13. maj

Za v soboto napovedana Odprta kuhna bo sicer zaradi napovedi slabega vremena odložila svoj prvi prihod v Koper v tem letu na 13. maj, vsi zabave željni pa se med vikendom lahko odpravite v Koštabono, kjer med 15. in 17. aprilom prirejajo Tradicionalno fjero.

V soboto bodo za zabavo poskrbeli Berekini&Oliver, Vlado Kalember, Nočni skok in O.K.Junior, v nedeljo pa se bo dogajanje začelo s slavnostno dopoldansko mašo, v popoldanskih urah pa bo na programu  turnir v briškoli in zabavni program ter zvečer ples z ansamblom Duo LAGUNA. Zanimivo bo tudi na velikonočni ponedeljek, ko se bodo zgodaj popoldne na nogometnem igrišču v nogometu pomerili poročeni in neporočeni, popoldne pa bodo sledili sveta maša, kulturni program in prvenstvo v mori.

Sicer pa trenutni podatki kažejo, da bodo nastanitvene kapacitete v občini med velikonočnimi prazniki dobro zasedene, v povprečju 70 odstotkov. Med gosti, ki bodo v času velike noči obiskali Mestno občino Koper, bo po trenutnih podatkih največ Slovencev, Italijanov in Nemcev.