DomovNaši krajiZa še bolj pristne in kakovostne šagre in druge tradicionalne prireditve

Za še bolj pristne in kakovostne šagre in druge tradicionalne prireditve

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Turistični organizaciji Mestne občine Koper so na pobudo turističnih društev in ostalih organizatorjev prireditev na podeželju pripravili sklop aktivnosti, s katerimi si bodo prizadevali k dvigu kakovosti in nadgradnji prireditev na podeželju.

Skozi projekt in zastavljene aktivnosti bodo organizatorji prireditev na podeželju pridobili ustrezna znanja, kompetence in pomoč za kakovostno izvedbo in nadgradnjo že obstoječih, tradicionalnih prireditev na podeželju Mestne občine Koper.

Na prvo srečanje se je že prijavilo skoraj 20 društev in organizacij. Foto: ekoper.si

Skozi čas se je namreč izkazalo, da se je narava nekaterih prireditev spremenila, da se je pomen tradicije zmanjšal, obenem pa se je v program nekaterih prireditev vneslo tuje prvine, ki z istrsko tradicijo niso vedno povezane. Glede na to, da so v zadnjem času težnje po organizaciji pristnih istrskih prireditev vse večje in da je tudi na strani turistov opaziti vse večji trend povpraševanja po avtentičnih doživetjih, so se v Turistični organizaciji Koper povezali s strokovnjaki različnih področij in zastavili zanimiv projekt, katerega rezultat bodo pristne in še bolj kakovostne prireditve na podeželju.

V prvi fazi so evidentirali že obstoječe prireditve na podeželju občine, definirali kriterije, ki opredeljujejo tradicionalne prireditve »z dodano vrednostjo«, in pripravili sklop izobraževanj za njihove organizatorje.

Koledar izobraževanj za organizatorje prireditev.

Danes uvodni sestanek v Marezigah

Seveda bodo organizatorjem prireditev, predstavnikom turističnih in ostalih društev na območju koprskega podeželja najprej projekt natančno predstavili. V ta namen se bodo danes popoldne ob 17. uri srečali na skupnem uvodnem sestanku v Marezigah, na katerem bodo predstavili vsebine izobraževanj, način njihove izvedbe ter informacije o podpori Mestne občine Koper tistim prireditvam, ki so oziroma si bodo prizadevale postati »prireditve z dodano vrednostjo«.