DomovNaši krajiKoper bodo preplavili mladi rokometaši

Koper bodo preplavili mladi rokometaši

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Obali bo med velikonočnimi prazniki še četrto leto zapored precej pestro. V Kopru, Izoli in na Škofijah bo zaigralo 98 ekip in številnih evropskih držav, znova bo precej številčna tudi slovenska zasedba, še kako pa veseli velik odziv nemških klubov Bezirk in ESV Regensburg, oba namreč k nam prihajata s kar osmimi ekipami.

Tradicionalni mednarodni velikonočni rokometni turnir Koper Handball Cup 2017 se bo s predtekmovanjem začel danes, 14. aprila, s finalnimi tekmami pa se bo končal v nedeljo, 16. aprila. Osrednje prizorišče turnirja bo športna dvorana Osnovne šole Koper. 

Rokometni turnir je pozdravil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič. “Veselimo se, da je po uspešnem 4. Istrskem maratonu pred nami Koper Handball Cup 2017, saj bo mesto ponovno preplavljeno s športniki in obiskovalci. Koper je namreč mesto športa, saj smo na občini ogromno investirali v sam šport in športno infrastrukturo. Prav takšni dogodki, kot je ta velikonočni turnir in Eurofest, dajejo naši športni infrastrukturi pravo vrednost.”

Organizatorji, ki se podpisujejo tudi pod organizacijo še večjega poletnega turnirja Eurofest, tudi tokrat obljubljajo bogat program.

Danes svečano odprtje turnirja

Uradnemu delu z otvoritveno slovesnostjo bo drugi jutri sledil družabni večer s karaokami, ki je med mladimi rokometaši vedno odlično sprejet. Zaključni dan bo minil v znamenju finalnih tekem, ki jim bo seveda sledila slovesnost s podelitvijo medalj in pokalov.

Organizator dogodka Tone Barič.

Vse novice, fotogalerije, rezultate in ostale zanimivosti boste lahko zasledili na FB profilu Koper Handball cup in spletni strani kopercup.eurofest.si. Pred začetkom prvih dvobojev bo znan tudi natančen razpored vseh tekem.

Obalno tekmovanje privabi praktično vse primorske klube, ki se jim vsako leto pridruži več ostalih slovenskih ekip.

Svoje predstavnike bodo imele tudi Avstrija, Bosna, Hrvaška, Madžarska, Nemčija, Italija, Slovaška in Srbija. Ekipe bodo po starosti razporejene v šest kategorij, od najstarejših, rojenih v letu 1998, pa vse do rojenih 2006 in mlajših, ki se bodo pomerili v mini rokometu.