Razglednice Kopra bogatijo prenovljeno Malo ložo

KulturaNaši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Terasa pod volti Pretorske palače od danes gosti prvo razstavo po prenovi prostora. Nova preobleka družabnega in razstavnega prostora je navdušila mimoidoče, ki so se tam ustavili in si ob glasbeni spremljavi ogledali preplet fotografij morja, mesta in podeželja v koprski občini. Hkrati so imeli možnost za klepet s koprskim županom Alešem Bržanom. Razstava Razglednice Kopra bo na ogled do septembra.

Razstavljene fotografije so vabilo k popotovanju po čudovitih točkah in lokacijah Mestne občine Koper. Dih jemajoče utrinke so v svoje objektive ujeli fotografi Ivan Andrejić, Jaka Ivančič, Jaka Jeraša, Nina Kurnik in Ubald Trnkoczy. Gre za fotografije, ki prikazujejo preplet mesta, morja in podeželja. Koprska občina namreč ponuja idiličen pogled na istrske vasice, srednjeveške beneške palače, morje in sonce. Vsak obiskovalec, ki se odloči za sprehod po Mestni občini Koper, bo zagotovo našel kakšen skriti kotiček, vreden raziskovanja.

Lepote koprske občine, ki se razprostira na 311 kvadratnih kilometrih, zdaj krasijo temeljito prenovljeno Malo ložo. Tako bo predvidoma do septembra, ko bo približno 100 kvadratnih metrov velik prostor dobil novo vsebino. Sicer je občina za obnovo terase namenila približno 27.000 evrov, delavci so v njej obnovili dotrajan lesen strop, delno sanirali obstoječi omet in prostor na novo razsvetlili. Nove luči so pritrdili na kovinsko konstrukcijo, jo vpeli na strop in ob stene terase postavili kovinske razstav Vsa dela so se izvajala v skladu s pridobljenimi pogoji in soglasji Zavoda za varstvo kulturne dediščine, ki je med potekom naložbe nadziral ustreznost opravljenega dela.