DomovNaši krajiRazprodani Titov trg ponudil edinstven spektakel za vse generacije

Razprodani Titov trg ponudil edinstven spektakel za vse generacije

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Približno 3.500-glava množica se je v petek zvečer zbrala na osrednjem koprskem trgu, da bi skupaj z Radiem Capris pozdravila poletje z največjim koncertnim spektaklom na Obali. Tradicionalni dogodek, ki ga Radio Capris pripravi vsako leto junija, je bil letos razprodan.

Koncert sta s krajšo točko odprla Caprisova voditelja Suzana Srdić in Nejc Špeh, zasedba Queen Real Tribute z nadvse karizmatičnim pevcem Ivanom Ristanovićem in 55-članskim simfoničnim orkestrom pa je obiskovalcem ponudila edinstven koncert svetovnih rock klasik. Začenši z One Vision in I Want It All, prek čudovite izvedbe uspešnice Somebody To Love, nepozabnih Barcelona in Bohemian Rhapsody do zaključka s težko pričakovano We Are The Champions.

Caprisova voditelja Nejc Špeh in Suzana Srdić. Foto: Jaka Ivančič

Frontman zasedbe se je preoblačil v identične kostume, ki jih je v svojih nastopil nosil legendarni Freddie. Med hitom Radio Ga Ga je na oder stopil oblečen v žensko (kot Freddie v originalnem spotu), skozi večer pa je svojo podobo še večkrat spremenil. »Tako neverjetnemu vzdušju, kot je bilo danes na Caprisovem koncertu, res že dolgo nismo bili priča. Čudovito je bilo videti takšno množico, ki s teboj na ves glas prepeva čisto vsako pesem, od prve do zadnje. Nimam besed, presrečen sem,« je takoj ob prihodu z odra povedal Ristanović.

Freddie. Foto: Jaka Ivančič

Ob zaključku večera so si bili tudi največji skeptiki enotni, da je večer Queen Symphony ponudil fantastičen približek tistega, kar je pred desetletji na odrih predstavljala izvirna zasedba Queen. »Freddieja nihče ne bo mogel nadomestiti, a tole danes je bilo res enkratno. Nad vsemi pričakovanji!« je povedal obiskovalec koncerta, ki je že dopoldan v Caprisovem studiu delil občutke s koncerta, ki so ga leta 1979 imeli Queeni v naši prestolnici. Queen Real Tribute ima sicer za seboj že štiri velike turneje po Braziliji, redno pa nastopajo na velikih festivalih in Queen konvencijah po svetu in Evropi.

»Razprodati Titov trg je za organizatorje koncertov vedno velik izziv in nam je to uspelo. Na trgu je bilo mogoče videti predstavnike vseh generacij, od najmlajših do 70-letnikov, in prav vsi so v en glas s ‘Freddiejem’ prepevali uspešnice, za katere si upam trditi, da jih bodo prepevali tudi naši zanamci. Biti priča večeru s takšno energijo in prezadovoljnimi obiskovalci je res enkratno doživetje tudi za organizatorje. In ko se nadvse uspešno zaključi tak večer, smo z mislimi že pri naslednjem dogodku,« pravi Mitja Čehovin, odgovorni urednik Radia Capris, ki tako že obljublja nova presenečenja.

Utrineki s koncerta. Foto: Jaka Ivančič