DomovKulturaJubilejni letni koncert APZ UP

Jubilejni letni koncert APZ UP

KulturaNaši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP), ki deluje pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP), je v soboto, 15. junija 2019, v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru pripravil slavnostni letni koncert ob 15. obletnici delovanja.

Zbor se je pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija in asistentov dirigenta Andreje Tomažič Hrvatin in Luke Vetriha predstavil z izborom stilno in žanrsko raznolikega programa. »Program letnega koncerta predstavlja delec zborovega delovanja v tej sezoni. Vrsta novosti in nagrajenih skladb natečaja se povezuje v sklope, ki nas bodo s svojo muzikalnostjo in stilno kontrastnostjo vodili skozi prostor in čas,« je program koncerta povzel Ambož Čopi, dirigent in umetniški vodja APZ UP.

Zbrane je pozdravil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan: »Glede na tako uspešno petnajstletno prehojeno pot sem prepričan, da bo Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem tudi v prihodnje odlično opravljal svoje poslanstvo in skrbel za to, da bo Koper vse bolj prepoznaven na zemljevidu krajev, kjer je doma zborovska glasba.«

Ob jubileju tudi zgoščenka

Poleg predstavitve letnega dela zbora in proslave jubileja je APZ UP predstavil svojo novo zgoščenko LUX/LUČ. Na že osmi zgoščenki so predstavljena sakralna dela sodobnih slovenskih skladateljev (Tine Bec, Andrej Makor, Sojar Voglar Črt, Ambrož Čopi), napisana za APZ UP ali prvič izvedena v Sloveniji.