DomovNaši krajiVD Koper Primorska državni prvak

VD Koper Primorska državni prvak

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Člani VD Koper Primorska so v soboto na tretji tekmi finala s 17 : 8 premagali ekipo AVK Triglav Kranj in postali državni prvaki.

Za Koper je štiri gole zadel Lorenzo Zadev, Nikola Frankovič in Teo Galič po tri, Aleksa Dimitrijevič, Stefano Giorgi in Damiano Caponero po dva ter Boško Krivičič enega, za Triglav pa Aljaž Troppan štiri, Andraž Pušavec, Juš Vončina, Jan Justin in Jaša Lah pa po en gol. Medalje sta podelila podžupanja Jasna Softić in podžupan Patrik Peroša.

Na zadnji tekmi so bili Kranjčani brez možnosti za presenečenje. V Koper so pripotovali brez prvega vratarja Jureta Betona in enega najboljših igralcev Čedomirja Todića, kar so gostitelji izkoristili in že po treh četrtinah začeli slavje ob novem naslovu. V finalni seriji je bila najbolj izenačena prva tekma, kjer sta bili ekipi izenačeni do same končnice in izključitve sidraša Triglava Matica Rahneta. Ta je zaradi izključitve manjkal nato tudi na drugi tekmi.

Foto: Tomaž Primožič/PN

Tudi sicer so bili Koprčani favoriti, saj so sezono odigrali v regionalni jadranski ligi in imeli za sabo številne kakovostne tekme. Bolj izenačena naj bi bila prihodnja sezona, saj bo mlada kranjska ekipa leto dni starejša, pa tudi pri Triglavu napovedujejo priključitev regionalnemu tekmovanju.

Foto: Tomaž Primožič/PN

Tretje mesto so že pred tem osvojili vaterpolisti Kamnika, ki so bili boljši od ekipe iz Maribora.