DomovNaši krajiS Celebrity Infinity v Koper novih 2.514 obiskovalcev

S Celebrity Infinity v Koper novih 2.514 obiskovalcev

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je iz Dubrovnika k nam priplula Celebrity Infinity, ladjarja Celebrity Cruises, za katero je bil to prvi obisk v pristanišču. Ob tej priložnosti so se na njen krov povzpeli predstavniki Mestne občine Koper, Luke Koper in ladijskega agenta ter si s kapitanom ladje izmenjali priložnostne plakete.

Z 294 metri v dolžino in 32 metri v širino je Celebrity Infinity ena večjih potniških ladij, ki so kadar koli obiskale koprsko pristanišče. Z njo je v Koper prišlo 2.514 potnikov in približno 1.000 članov posadke, ki bodo v pristanišču ostali vse do večera, tako da bodo imeli možnost, tudi po vrnitvi z izletov, ostati v mestu in si ogledati njegove znamenitosti.

Sicer gre za ladjo srednjega cenovnega razreda, ki je dostopna širšemu krogu potnikov, je pa na njenem krovu tudi nekaj suit, opremljenih po okusu bolj petičnih gostov. Križarjenje na tej potniški ladji je posebna izkušnja tudi zaradi pestrega programa in udobja, ki ga nudi svojim gostom: od barov, kavarnic in različnih tematskih restavracij, do igralnega salona, gledališča, posebne VIP-sobe, namenjene petičnim gostom, kot tudi notranjega in zunanjega bazena ter velikega centra dobrega počutja.

Že jutri na potniškem terminalu pričakujemo novo ladjo, in sicer Celebrity Constellation, s katero v Koper pripluje 1600 potnikov in 1000 članov posadke, medtem ko se Celebrity Infinity ponovno vrača v nedeljo, z novimi potniki, ki se bodo na križarjenje podali iz Benetk.

Letošnja sezona ena boljših

Letošnja sezona prihoda potniških ladij je sicer ena boljših. Do konca leta bomo namreč skupno zabeležili kar 71-prihodov potniških ladij in več kot 106 tisoč potnikov. Zna se zgoditi, da bomo presegli tudi rekordno leto 2011, v katerem smo se ponašali z 78 ladjami in 109 tisoč potniki.

Trenutno smo na polovici letošnje sezone: doslej je v Koper priplulo 34 potniških ladij in 55 tisoč potnikov, do konca leta pa bomo gostili še 37 potniških ladij in več kot 58 tisoč potnikov. V veliki meri gre za ladje višjega cenovnega razreda, ki k nam največkrat pridejo iz Benetk, pa tudi hrvaških pristanišč, kot so Reka, Zadar, Split, Dubrovnik in celo Korčula.

Želje potnikov po izletih so različne, veliko jih sicer ostane v mestu, kjer se sprehodijo po slikovitih uličicah in trgih ter obiščejo znamenitosti oz. se odločijo za izlet po mestih slovenske Istre – Koper, Izola, Piran. Kar nekaj je takih, ki obiščejo zaledje slovenske Istre (kmečka tržnica v Padni, degustacija v vinski kleti Bordon, iskanje tartufov v Truškah, odkrivanje lepot Hrastovelj), zadnje čase je priljubljena predvsem vinska fontana v Marezigah, veliko povpraševanja pa je tudi po obisku Lipice, Postojnske jame, Bleda in Ljubljane.