DomovNaši krajiVaruh človekovih pravic na voljo koprskim občankam in občanom

Varuh človekovih pravic na voljo koprskim občankam in občanom

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo prihodnjo sredo, 7. avgusta 2019, s sodelavci posloval v koprski občini, in sicer v Pretorski palači. Z vodstvi institucij v občini se bo pogovoril o izzivih pri uresničevanju človekovih pravic, obisk pa tudi odlična priložnost za vse, ki menijo, da jim niso zagotovljene človekove pravice in bi se o tem želeli pogovoriti z varuhom.

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije Peter Svetina se želi s poslovanjem zunaj sedeža približati tistim, ki ga potrebujejo, zato enkrat na mesec obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki iščejo pomoč pri uveljavljanju svojih pravic. Namen tovrstnega poslovanja se je vsaj regionalno približati vsem tistim, ki bi potrebovali svetovanje, vendar ne morejo priti v Ljubljano.

Vsi, ki menite, da so vam kršene pravice in bi vam Varuh pomagal, lahko do ponedeljka, 5. avgusta 2019, do 15. ure, pokličete na telefonsko številko 030 720 225 in se naročite na polurni pogovor z varuhom ter njegovimi sodelavci v Pretorski palači v Kopru.

Varuh Peter Svetina bo obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju človekovih pravic. Med drugim se bo srečal s koprskim županom Alešem Bržanom in njegovimi sodelavci ter z njimi spregovoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov. Ugotovitve poslovanja bo kasneje predstavil in ocenil na novinarski konferenci v Pretorski palači ob 14. uri.