DomovNaši krajiS prvi majem parkiranje v Žusterni ponovno plačljivo

S prvi majem parkiranje v Žusterni ponovno plačljivo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Tako kot minulo leto bo Mestna občina Koper tudi letos, še pred uradnim začetkom poletne sezone, na gramoznem parkirišču v Žusterni uvedla plačljiv parkirni režim, ki v času poletne sezone velja vse dni v tednu, 24 ur na dan. Ta bo stopil v veljavo s prvim majem, veljal pa bo vse do jeseni.

Cena parkiranja bo tudi letos nespremenjena, za prvo uro in vsako nadaljnjo bo tako treba odšteti 0,5 evra, za celodnevno parkiranje (štiri ure in več) pa zgolj 2 evra. Uporabniki imajo možnost nakupa t.i. posebnega abonmaja, za katerega je potrebno odšteti 10 evrov na mesec, na parkirišču pa lahko brezplačno parkirajo tudi imetniki splošnega abonmaja, s potrdilom za parkiranje v Žusterni.

Občina je želela z uvedbo parkirnine urediti mirujoči promet na tem območju, hkrati pa s simbolično ceno za celodnevno parkiranje omogočiti uporabnikom kopališča, centra vodnih športov in obalne ceste, prosta parkirna mesta v neposredni bližini. Veliko je bilo namreč primerov, ko so lastniki svoja vozila tam parkirali tudi po več dni oz. tednov in tako onemogočali parkiranje dnevnim uporabnikom.