DomovNaši krajiS septembrom se začenjajo tudi sanacije cest

S septembrom se začenjajo tudi sanacije cest

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Septembra se v zaledju odpirajo številna nova gradbišča – v Kaverljagu bodo sanirali dotrajano cestišče, temeljite obnove bo deležna tudi cesta, ki vodi od Boninov proti Pradam, občina poleg tega namerava rekonstruirati še dva cestna priključka, prvega v Škofarjih, drugega pa na območju Sirčev.

V septembru se bo začela tudi obnova cestnega priključka Sirči – Belvedur – Hrvoji na državno cesto.

Gradbeni stroji bodo najprej zabrneli na območju Škofarjev, kjer namerava občina rekonstruirati neustrezen in nevaren cestni priključek. Zavijanje z glavne ceste Sv. Anton – Marezige proti Škofarjem je zaradi ostrine kota trenutno močno ovirano. Izbrani izvajalec, podjetje CPK bo v okviru del zmanjšal ostrino zavijalnega kota in utrdil ter saniral vozišče, zgradil bo tudi podporni zid. Dela bodo sklenjena konec septembra.

V septembru občina načrtuje začeti tudi s sanacijo 900 metrov dolgega odseka med Bonini in Pradami, in sicer od Boninov do odcepa za Cerej in Prade, ki je precej dotrajan in poškodovan. V okviru obnove bo uredila tudi odvodnjavanje, dela bodo sklenjena predvidoma konec novembra. Prav tako se bodo septembra začela dela na cesti Kaverljag – Grintovec, kjer so dela razdeljena v tri faze.

Prva, zajema rekonstrukcijo močno poškodovanih odsekov ceste, kjer je potrebno sanirati poškodbe, zamenjati nosilno plast in cestišče v celoti preplastiti, v okviru del bo urejeno tudi odvodnjavanje, ki bo preprečilo zamakanje ceste ob večjem deževju.

Poleg tega se bo v naslednjem mesecu začela tudi obnova cestnega priključka Sirči – Belvedur – Hrvoji na državno cesto, dela bodo sklenjena do konca leta.