S starostniki o ločevanju odpadkov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na čajanki, ki jo za starostnike enkrat mesečno prireja Center za pomoč na domu Mali princ Koper, je pred dnevi sodelovala tudi Marjetica Koper.

Center za pomoč na domu Mali princ Koper, ki deluje pod okriljem Obalnega doma upokojencev Koper, izvaja dva programa socialnega servisa, in sicer 24-urno varovanje na daljavo, imenovano Rdeča tipka, ter program spremljanja in izvedbe drobnih opravil, imenovan Vitica.

Foto: Vojko Rotar

Socialno-servisni storitvi sta namenjeni starostnikom in tudi mlajšim telesno oviranim ali kronično bolnim osebam. S tako obliko pomoči želijo omogočiti starostnikom, da čim dlje ohranijo samostojno in kakovostno življenje v domačem okolju.

Foto: Vojko Rotar

V okviru mesečnega družabnega srečanja so predstavniki Marjetice Koper v dvournem srečanju uporabnikom popestrili dopoldan z vsebinami, ki so vezane na varstvo okolja, pravilno ločevanje odpadkov, recikliranje in pomen odpadkov v sodobni potrošniški družbi.

Svoje redne izobraževalne programe že izvajamo v vrtcih in osnovnih šolah, podpiramo tudi različne oblike medgeneracijskega sodelovanja. Prisotnost pri številnih programih za vse starostne skupine potrjuje individualno usmerjenost k uporabnikom, ki je nujna zaradi specifičnih znanj in potreb, ki jih izkazujejo uporabniki različnih družbenih struktur,” so sporočili iz Marjetice. *