DomovNaši krajiFOTO: MOK podelila priznanja za naj športnika leta 2016

FOTO: MOK podelila priznanja za naj športnika leta 2016

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Letos mineva že štiri desetletja, odkar v Mestni občini Koper podeljujejo priznanja najuspešnejšim športnikom. Na včerajšnji prireditvi Športnik leta v koprski Areni Bonifika so podelili kar 271 priznanj športnikom, ki so s svojimi dosežki navduševali v lanskem letu. Najboljša športnica leta je postala Špela Ponomaranko Janić, najboljši športnik Toni Vodišek in najboljša članska ekipa Rokometno društvo Koper.

Prireditve se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki je vsem prejemnikom priznanj iskreno čestital.

Podžupan MOK Peter Bolčič. Foto: Jaka Ivančič

“V lanskem letu je veliko naših športnikov dosegalo zavidljive rezultate, seveda pa ne morem mimo olimpijskih iger, kjer smo podpirali in navijali za naše športnike. Med njimi so bili tudi trije Koprčani – Špela Ponomarenko, Veronika Macarol in Dean Bombač. Verjamem, da imamo v Kopru odlično športno infrastrukturo, kjer naši športniki lahko trenirajo pa tudi tuji športniki radi pridejo k nam. Čestitke vsem dobitnikom priznanj, zaslužili ste jih,” je povedal podžupan Peter Bolčič.

Nekaj besed je športnikom namenila tudi predsednica Športne zveze Koper Sonja Poljšak, ki je poudarila, da športniki ne le da dosegajo odlične rezultate, ampak uspešno predstavljajo našo občino tako doma kot v svetu. Med drugim se je športnikom poklonil tudi legendarni Miro Cerar.

Predsednica Športne zveze Koper Sonja Poljšak. Foto: Jaka Ivančič

Priznanja za vrhunski športni dosežek in pisno priznanje Športne zveze Koper

Priznanja za vrhunski športni dosežek so prejeli: Gimnastično društvo Capris, Atletski klub Koper, Bowling klub Koper, Društvo Rex Maris Koper, Jadralni klub Jadro, Judo klub 15. maja, Judo klub Koper, Kajak kanu klub Adria, Kajak kanu klub Hrvatini, Kajak kanu klub Žusterna, Kajakaški kanu klub Orka, Kegljaški klub Adria, Kickboxing klub Koper, Košarkarsko društvo Koper, Lokostrelski klub Ankaran, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Koper, Nogometni klub FC Koper, Odbojkarski klub Luka Koper, Plavalni klub Koper, Plesno društvo AKA Dance studio, Plesno društvo Fionas dance company, Športni klub Filip, Športni klub Mega, Tenis klub Avtoplus Koper, Športni klub Salto, Športno društvo Marjetica Koper, Športno potapljaško in ribiško društvo PLK Koper, Teniško društvo TA los Vanganelos, TKS Samurai Koper, VK Nautilus Koper in Sabljaško društvo Gladio.

Foto: Jaka Ivančič

Poleg priznanj za vrhunski športni dosežek so športniki iz različnih klubov prejeli tudi pisno priznanje Športne zveze Koper. Podelili so tudi priznanja za športne dosežke na šolskih državnih prvenstvih, ki so ga prejeli učenci Osnovne šole Antona Ukmarja Koper, Osnovne šole Elvire Vatovec Prade Koper, Osnovne šole Dekani, Osnovne šole dr. Aleš Bebler-Primož Hrvatini in Osnovne šole Dušana Bordona Semedela Koper.

Jubilejne plakete in posebna priznanja

Jubilejne plakete so podelili Edku Pribacu za dolgoletno delo v nogometu na podeželju, Mariu Funčiču za več kot 20-letno delo v športu invalidov, Mitji Butulu za 30 let uspešnega vodenja Atletskega kluba Koper, Jadranu Prazniku za 35-letno uspešno delo v Judo klubu Koper, Tomu Dadiču za več kot 20-letno delo na področju vključevanja in vadbe ranljivih skupin v vadbo juda v Judo klubu Koper, Sabljaškemu društvu Gladio Koper za 10-letno delovanje kluba, Slovenski vojski – 430. mornariškemu divizionu, Vojašnici slovenskih pomorščakov Ankaran za dolgoletno vsestransko pomoč športnim klubom pri organizaciji večjih prireditev v MOK, Robertu Ladihi in Radu Krmacu za 20-letno delo v športu ter Ženskemu univerzitetnemu rokometnemu društvu Koper za 10-letno delovanje.

Foto: Jaka Ivančič

Poleg jubilejnih plaket so podelili tudi posebna priznanja.

Častna listina in naj športniki leta

Častna listina je pripadla Vojku Petriču, ki jo je prejel za svoje življenjsko delo na področju športa, predvsem na področju razvoja jadranja. Petrič je že več kot 25 let predsednik JK Jadro Koper in je znan kot glavni organizator v klubu. Organiziral je nekaj zelo odmevnih tekmovanj v Kopru, eno od njih je bilo  evropsko mladinsko prvenstvo v razredu 470 leta 1997.

Naj športnica je postala Špela Ponomarenko Janić. Foto: postanivojak.randerspace.net

Priznanja za najboljšega športnika so prejeli: odlična Špela Ponomarenko Janić, ki je na olimpijskih igrah Sloveniji priveslala četrto mesto, Toni Vodišek, ki je zmagal na mladinskem svetovnem prvenstvu v kajtanju, in članska ekipa Rokometnega društva Koper 2013, ki je postala naj ekipa v kolektivnih športih.

Navzoče je s pravim spektaklom zabaval Športni klub Salto, plesalke AKS dance studia so prikazale odlično plesno-gimnastično točko, Nina Pušlar pa je s kitaristom Janezom Skazo večeru dala še piko na i. *