V Pretorski palači 27. otroški parlament

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek, 10. marca, bo v Pretorski palači zasedal 27. občinski otroški parlament, na katerem bodo otroci izražali svoja mnenja in želje.

Udeležili se ga bodo mladi parlamentarci in parlamentarke iz osnovni šol Mestne občine Koper ter Društvo prijateljev mladine Koper. Glavna tema letošnjega otroškega parlamenta je Otroci in načrtovanje prihodnosti.

Otroški parlament je nacionalni program, ki se že od leta 1990 izvaja po vseh šolah v Sloveniji.

27. otroški parlament bo v Pretorski palači. Foto: arhiv ekoper.si

Spodbujanje otrok k izražanju lastnih mnenj

Gre za program vzgoje otrok in mladostnikov za demokracijo. Predstavlja eno od izvirnih oblik spodbujanja otrok k izražanju lastnih mnenj o zanje pomembnih vprašanjih. Temo vsakega parlamenta na demokratičen način vnaprej izberejo mladi parlamentarci, ki so predstavniki učencev svoje regije.

“Izbrani predstavniki šol Mestne občine Koper na dan izvedbe občinskega parlamenta predstavijo mnenja učencev svoje šole v treh tematskih delavnicah. Ob 11. uri se bo dogajanje preselilo v občinsko palačo, ko bodo v prostoru, kjer mestni svetniki zasedajo na občinskih svetih, predstavili svoja stališča in parlamentirali,” so zapisali v Društvu prijateljev mladine. *