DomovNaši krajiSanitarije na obalni cesti predane v uporabo

Sanitarije na obalni cesti predane v uporabo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

S predajo javnih sanitarij v uporabo, je Mestna občina Koper sklenila prvo večjo fazo urejanja obalne ceste med Koprom in Izolo.

V okviru del je občina uredila javno razsvetljavo in po celotnem območju postavila videonadzorni sistem. Postavljena je bila tudi urbana oprema, ki zajema lesene klopi, stojala za kolesa in koše za smeti.

V okviru naložbe je bil urejen še kanal ob brežini, z odvodnjavanjem in zatravitvijo ter hitrostna klančina za umirjanje hitrosti v neposredni bližini sanitarnega objekta. Ob sanitarnem objektu so nameščeni tudi tuši in pitnik za vodo, medtem ko je še en pitnik za vodo nameščen tik pred mejo z Občino Izola.

Na območju Krožne ceste, tik pred vstopom v območje, kjer je prepovedan promet z motornimi vozili, je občina uredila večjo parkirno ploščad za kolesa in kolesa z motorjem. Celotno območje je označeno z ustrezno talno in vertikalno signalizacijo, ki vsem uporabnikom omogoča varnejšo uporabo ceste. Občina je pri urejanju območja poskrbela tudi za sanacijo plazišča, ki je nastalo lani v bližini sanitarjega objekta.

Območje, vključno s sanitarnim objektom, bo vzdrževala Marjetica Koper. Sanitarni objekt bo predvidoma odprt vse dni v letu, trenutni urnik obratovanja je med 7. in 19. uro.