DomovNaši krajiŠe teden dni časa za prijavo na tečaj za lokalne turistične vodnike

Še teden dni časa za prijavo na tečaj za lokalne turistične vodnike

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Turistično združenje Portorož bo med 28. in 31. marcem organiziralo tečaj za lokalnega turističnega vodnika na območju občin Piran, Izola, Koper in Ankaran, na katerega se lahko prijavite do ponedeljka, 18. marca.

Osnovne informacije o destinaciji in znamenitostih so danes turistom s pomočjo sodobne tehnologije na voljo prav na vsakem koraku, zato je naloga turističnih vodnikov predvsem v ustvarjanju doživetij in pripovedovanju zgodb. To pa pomeni, da morajo biti dobro strokovno podkovani, poznati morajo lokalno dogajanje, obvladati pa morajo tudi komunikacijske veščine in psihologijo. Strokovno usposobljen turistični vodnik, ki svoje delo opravlja s srcem, lahko obiskovalcem pričara edinstveno izkušnjo destinacije, ki je zagotovo ne bodo pozabili.

Turistično združenje Portorož bo med 28. in 31. marcem organiziralo tečaj za lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin. Teoretični del tečaja bo 28. in 29. marca potekal v stavbi Krajevne skupnosti Portorož in se bo pričel s predstavitvijo vseh štirih turističnih destinacij, Portoroža in Pirana, Izole, Kopra ter Ankarana. Sledile bodo osnove turističnega vodenja, od etičnega kodeksa in vodniškega obnašanja do tehnik vodenja za različne tržne segmente, nastopanja v javnosti in interpretativnega vodenja. V nadaljevanju bodo udeleženci lahko prisluhnili predavanjem o istrski kulturni in naravni dediščini, kulinariki, turističnih produktih in itinerarjih slovenske Istre pa tudi o kolesarskem turizmu in sistemu vodenja enodnevnih izletov za goste potniških ladij.

V soboto, 30. marca, se bodo udeleženci tečaja podali na terenske vaje v Piran, kjer bodo spoznavali skrite krajine in sakralno dediščino Pirana.

Zadnji dan tečaja, 31. marca, bo organizirana praktična simulacija vodenja v avtobusu na celodnevnem izletu po obalnih mestih in zaledju slovenske Istre. Na enak način, s praktično simulacijo vodenja, bo 13. aprila potekal tudi izpit. Kdor ga bo uspešno opravil, bo prejel izkaznico lokalnega turističnega vodnika na območju štirih istrskih občin Ankaran, Koper, Izola in Piran, vpisan pa bo tudi v register turističnih vodnikov slovenske Istre.

Cena tečaja znaša 200 evrov in vključuje predavanja, terenske vaje, avtobusni prevoz za študijski izlet in izpit, učno gradivo, izdelavo vodniške izkaznice in vpis v register lokalnih turističnih vodnikov. K preizkusu znanja se lahko prijavijo osebe, ki imajo najmanj srednjo strokovno izobrazbo in znanje enega tujega jezika za stopnjo najmanj srednje strokovne šole. Čas za prijavo na tečaj je še do ponedeljka, 18. marca.

Na tečaj se prijavite tako, da izpolnjeno prijavnico in dokazilo o vplačani kotizaciji do vključno ponedeljka, 18. 3. 2019, pošljete po pošti ali e-mailu na naslov patricija.grzinic@portoroz.si oz. Turistično združenje Portorož, g. i. z., Obala 16, 6320 Portorož. Kotizacija se vplača na TRR Turističnega združenja Portorož, g. i. z. – 10100-0032634190, odprt pri Banki Koper, PE Lucija.

Dodatne informacije o vsebini in prijavi na tečaj pridobite na telefonski številki 05/674 82 64 ali na elektronskem naslovu patricija.grzinic@portoroz.si.

Program in urnik tečaja za lokalne tur vodnike 2019

PRIJAVNICA ZA LOKALNEGA TURISTIČNEGA VODNIKA 2019