DomovNaši krajiSEDAJ JE DOKONČNO: Internautica se iz Portoroža seli v Koper

SEDAJ JE DOKONČNO: Internautica se iz Portoroža seli v Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Internautico 2019 bomo gostili v Kopru. Odločitev, ki so jo včeraj sklenili organizatorji mednarodne navtične razstave in Mestna občina Koper oz. njen župan Boris Popovič, je dokončna, določen je tudi datum. Prva Internautica v Kopru bo med 16. in 19. majem prihodnje leto.

Pred dobrim tednom dni je organizator Internautice, največjega navtičnega sejma pri nas, tudi uradno sporočil, da se po skoraj četrt stoletja v Marini Porotrož sejem seli na neko drugo lokacijo. Kot so ob tem zapisali na svoji spletni strani, so se za to odločili, saj želijo, da bi imel sejemski prostor nove razstavne zmogljivosti in boljše prodajne možnosti, kot tudi, da bi razstavljavcem zagotavljal najboljšo izpostavljenost ciljnim skupinam.

Kot so še pojasnili organizatorji, je v njihovem interesu, da bi s Koprom vzpostavili dolgoročno sodelovanje in tako razvili še bolj inovativno ter kakovostno prireditev. »Pričakujemo, da bo že leta 2019, Internautica med sejemskimi dnevi v Koper pripeljala več kot 20 tisoč obiskovalcev in tako zapolnila praktično vse razpoložljive namestitvene kapacitete,« so dodali.

V Internautici so še zapisali, da je razstava v zadnjih letih poleg urejene sejemske ponudbe, atraktivnih premiernih predstavitev vodilnih svetovnih navtičnih znamk in proizvajalcev, zanimivih športnih dogodkov in srečanj, sodelovala tudi v več nacionalnih in mednarodnih projektih, ki so posvečeni ohranjanju okolja in trajnostnemu razvoju. Med drugim se osredotočajo na zeleno mobilnost in problematiko plastičnih odpadkov v morju, čemur se bodo posvetili tudi prihodnje leto.

Med drugim pa že za prihodnje leto obljubljajo ekskluzivne razstavne prostore za jahte, navtične blagovne znamke in premiere, privezna mesta za večje jahte brez omejitve dolžine ter večje razstavne površine in več obiskovalcev kot doslej.