DomovNaši krajiSimfonic voices vas bo tudi letos popeljal v čudoviti svet glasbe

Simfonic voices vas bo tudi letos popeljal v čudoviti svet glasbe

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) prireja prvi letošnji koncert mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices. Koncert bo v soboto, 7. januarja, ob 19. uri v koprski stolnici.

Nastopila bosta mešani pevski zbor Zvon in vokalna skupina Karina. Zvon bo izvedel Božični vokalno-instrumentalni koncert, zadnji v ciklu štirih koncertov, s katerim so se predstavili tudi v Radovljici, Boštanju in v Zabukovju nad Sevnico.

Vokalna skupina Karina
Vokalna skupina Karina. Foto: zpzp.si

Mešani pevski zbor Zvon občinstvo sprejelo z navdušenjem

Mešani pevski zbor Zvon uspešno deluje že pet let. Dekleta in fantje namreč pridno vadijo pod umetniško taktirko Tineta Beca. Občinstvo je zbor sprejelo z navdušenjem, saj so njihovi nastopi prežeti s svežino, mladostnostjo in kakovostjo. Uspešno so se predstavili na številnih Pesmih Posavja, kjer so večkrat prejeli naziv najzanimivejše skupine po mnenju poslušalcev. Leta 2015 pa so na regijskem tekmovanju odraslih pevskih skupin osvojili zlato priznanje.

Karine – resne, zabavne, sproščene

Dekleta, osem jih je, prihajajo z različnih koncev Primorske in Notranjske. Poleg sodelovanja na mnogih koncertih in prireditvah tudi same organizirajo tematske koncerte. Letos so se med drugim udeležile mednarodnega festivala Naš kanat je lip v Poreču. Njihov repertoar je raznolik, resen in zabaven, zahteven in sproščen, saj med njihovimi pesmimi najdete vse od sakralnih, črnskih duhovnih do ljudskih in umetnih pesmi ter priredb slovenskih in tujih popevk.

V soboto vas torej čaka pester in zanimiv večer v družbi mešanega pevskega zbora Zvon in vokalne skupine Karina. Vabljeni ob 19. uri v stolno cerkev v Kopru! *