ŠKOFIJE: Multikulinarika in kettlebell lifting obetata pravo doživetje

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Obiskovalcem Škofij se v soboto ob 10. uri obeta pravo doživetje, saj bodo lahko uživali v športu, odlični kulinariki, glasbi in prepletanju kultur. Medtem ko se bo v dvorani zadružnega doma Škofije odvijal Kettlebell lifting Škofije Open, bo na parkirišču pred dvorano prvič potekala Multikulinarika.

Kettlebell lifting je na Škofijah doma že dve leti. Gre za ciklično dvigovanje uteži nad glavo. S tem športom razvijamo tako vzdržljivost in koordinacijo kot tudi moč in eksplozivnost, kar pa zajema glavne karakteristike lahke in težke atletike.

Predsednica društva N1 Gym Obala Škofije Nena Cah nam je zaupala, da je šport vedno bolj priljubljen, saj je med drugim v veliko pomoč tudi rekreativcem in športnikom, ki želijo izboljšati svojo fizično in psihično sposobnost. Na Škofijah se bo v soboto pomerilo 50 tekmovalcev iz treh držav.

Nena Cah je navdušena nad kettlebell liftingom. Foto: Vojko Rotar

Poleg kettelbell liftinga pa bo obiskovalce zagotovo navdušila tudi Multikulinarika, ki se bo odvijala pred dvorano zadružnega doma Škofije. Dogodek je namreč namenjen mednarodnemu povezovanju društev, ki na stojnicah predstavijo kulinariko in z njo svojo kulturo in okolje, v katerem živijo. Sledili bodo tudi zanimivi plesni in glasbeni nastopi, ki vas ne bodo pustili hladnih. *