DomovNaši krajiOb Semedelski promenadi v kratkem nov rekreacijski park

Ob Semedelski promenadi v kratkem nov rekreacijski park

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Že ob koncu letošnjega leta bi bil lahko Koper bogatejši za nove zelene rekreacijske površine ob Semedelski promenadi. Trenutno je v teku razpis za izbiro izvajalca, ki se izteče čez slab mesec dni. Dela naj bi se začela poleti.

Občina je ureditev trenutno degradiranega območja ob Semedelski promenadi, ujetega med tamkajšnji mandrač in izliv Badaševice, kolesarsko stezo na Piranski cesti in kanal Grande, načrtovala že dlje. V ta prostor želi umestiti zelene rekreacijske površine, del katerih bi bila tudi igrišča za odbojko na mivki.

Načrt ureditve novega rekreacijskega parka. Foto: MOK

Rekreacija za vse, tudi za otroke

Kot izhaja iz dokumentacije, bi občina na tem območju uredila dve modularni površini za odbojko na mivki, vsako s tremi igralnimi polji, od katerih je eno večje (22 x 28) ter dve manjši (22 x 14). Večji igrišči bosta urejeni v skladu z zahtevami in standardi, ki jih predvidevajo organizatorji večjih mednarodnih odbojkarskih tekmovanj, manjša štiri pa bodo pomožna in od večjih ločena z mrežo. Igralne površine bodo razsvetljene, v neposredni bližini pa bodo na voljo tudi pitniki.

MOK načrtuje ureditev zelenih rekreacijskih površin z igrišči za odbojko na mivki. Foto: MOK

Nove rekreacijske površine bodo namenjene tudi najmlajšim. V neposredni bližini bodo namreč igrišča za otroke, opremljena z modernimi igrali, novo, dobrih 500 metrov dolgo krožno trim stezo iz tartana pa bodo z veseljem uporabljali številni rekreativni tekači in sprehajalci.

Kot izhaja iz dokumentacije, bi občina na tem območju uredila dve modularni površini za odbojko na mivki, vsako s tremi igralnimi polji, od katerih je eno večje (22 x 28) ter dve manjši (22 x 14). Foto: MOK

Naložba vključuje tudi komunalno opremo celotnega območja, urejeni bodo dostopi, povezovalne poti, urbana oprema in javna razsvetljava, površine bodo ozelenjene, zasajena bodo drevesa. Občina bo uredila tudi ličen dvoetažni servisni objekt v velikosti 222 kvadratnih metrov. Pritlični prostori bodo namenjeni moškim in ženskim sanitarijam z garderobami, sanitarijam za invalide ter tudi ženskim in moškim javnim sanitarijam ter prostoru za hrambo športne opreme in pripomočkov, v nadstropju pa bo na voljo še dodaten prostor za športne rekvizite in razgledna terasa. *

Več o razpisu preberite tukaj.