DomovNaši krajiSladka Istra 2017: Izteka se prvi in najugodnejši rok za prijavo

Sladka Istra 2017: Izteka se prvi in najugodnejši rok za prijavo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zadnji vikend v septembru se v Koper vrača Sladka Istra, vsi zainteresirani za sodelovanje na prireditvi lahko do ponedeljka, 22. maja, izkoristijo najugodnejši rok za prijavo na najslajšo prireditev v državi.

Ponudniki najrazličnejših sladkih dobrot, čokoladnih izdelkov in vinarji ter prodajalci različnih kuhinjskih in slaščičarskih pripomočkov, kuharskih knjig in drugih z gastronomijo povezanih vsebin, ki bi se želeli predstaviti na mednarodnem festivalu sladic in sladkih izdelkov, ki ga vsako leto obišče na tisoče obiskovalcev, lahko do ponedeljka,  22. maja, izpolnijo spletno prijavnico in tako ujamejo prvi in obenem najugodnejši rok za prijavo.

Foto: arhiv ekoper.si

Sladka Istra tudi letos z zanimivimi natečaji

Sicer se bo za sodelovanje na prireditvi, ki bo letos 23. in 24. septembra, mogoče prijaviti vse do konca julija, vsi, ki bodo sodelovali na Sladki Istri 2017, pa se lahko brezplačno prijavijo tudi na strokovne natečaje za Naj torto Sladke Istre, Najizvirnejšo sladico Istre in Muškat Sladke Istre za leto 2017.

Na natečaje se vsi zainteresirani lahko prijavijo do 6. junija, ocenjevanje tort in sladic bo letos že 8. junija, ocenjevanje muškatov pa 9. junija. Organizatorji prireditve bodo sodelujoče na natečajih spodbudili, da v svoje mojstrovine za razliko od prejšnjih let, ko so natečaji potekali septembra, vključijo drugačne sezonske sestavine, zato lahko pričakujemo, da bodo letošnje torte in sladice na natečajih bogatili okusi češenj, jagod, marelic, breskev in drugih dobrot, značilnih za ta letni čas.

Foto: arhiv ekoper.si

Naj domišljija in slaščičarske spretnosti naredijo svoje, medtem ko počasi odštevamo dneve do sladkega septembra …

Za vse dodatne informacije lahko ponudniki pišejo na info@sladka-istra.si ali pokličejo na 031/356-480.