DomovNaši krajiOtroci vrtca Semedela obiskali Mestno občino Koper

Otroci vrtca Semedela obiskali Mestno občino Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj so Mestno občino Koper z obiskom presenetili otroci Vrtca Semedela – enota Slavnik. V okviru  natečaja Skozi igro v turizem so pripravili plakat o mestu Koper, s katerim so navdušili tudi predstojnika Urada za družbene dejavnosti in razvoj MOK Timoteja Pirjevca, ki je otroke v imenu župana Mestne občine Koper tudi sprejel.

Vzgojiteljica Bojana Urbančič nam je zaupala, da so se z otroki za namene projekta Skozi igro v turizem sprehodili po naših mestnih ulicah in občudovali palače, ki krasijo mestno jedro.

Znamenitosti, ki smo jih obiskali, so otroke navdušile. Na koncu smo imeli kar preveč fotografij in čisto vse žal niso šle na plakat. Kljub temu nam je uspelo zajeti vse, kar naše mesto odlikuje,” nam je zaupala vzgojiteljica Bojana Urbančič.

Foto: Vrtec Semedela

Otroci so svoje delo predstavili tudi na Mestni občini Koper

Med nalogami, ki so jih imeli otroci, je bila tudi predstavitev plakata na vsaj dveh različnih krajih. Vzgojiteljica se je odločila za prostore KS Semedela in občine, ker pa je naše mesto tudi univerzitetno mesto, so otroci svoj projekt predstavili tudi na Univerzi na Primorskem.

“Otroke je mesto navdušilo, z veseljem so ga raziskovali in spoznavali njegove skrite kotičke. Navdušeni smo bili nad čistočo in urejenostjo mesta, najbolj pa so otroke fascinirale potniške ladje, kar niso se jih mogli nagledati. Zanimalo jih je predvsem, kdo so ljudje, ki potujejo s temi ladjami,” je za eKoper povedala Bojana Urbančič.

Poleg tega so otroci raziskali tudi mestne otroške parke, kjer so se nadvse zabavali in ugotovili, da mesto ponuja obilo zabavnih kotičkov.

Otroci so včeraj na Mestni občini Koper predstavili svoj pogled na mesto, ki jih je navdušilo. Zagotovili so nam, da se bodo z veseljem še kdaj šli turiste in raziskovali kotičke Kopra, morda nekoč tudi sveta.