DomovNaši krajiSladka Istra letos v osrčju mesta

Sladka Istra letos v osrčju mesta

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru, ki je pred kratkim postal Evropska destinacija odličnosti, bo 23. in 24. septembra tradicionalni mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra.

V soboto in nedeljo, 23. in 24. septembra, bo Koper znova prizorišče najslajše prireditve v državi – 9. mednarodnega festivala sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra, ki letos prinaša pomembno novost, in sicer selitev prizorišča prireditve v osrčje slikovitega mestnega jedra.

Sladka Istra letos v osrčju slikovitega mestnega jedra. Foto: TOK

Obiskovalci prireditve bodo tako lahko tudi letos oba dni, med 9. in 19. uro, v zgodovinskem mestnem jedru Kopra v zameno za degustacijske kupone na več kot 150 stojnicah okušali tradicionalne istrske sladice, se razvajali z raznovrstnimi čokoladnimi pregrehami, tipičnimi slovenskimi sladkimi dobrotami in številnimi drugimi sladkimi izdelki, manjkala pa ne bodo niti sladka vina, penine, piva in koktejli. Prav tako bo možno večje količine sladic in sladkih izdelkov nakupiti neposredno pri ponudnikih na stojnicah.

V sklopu Sladke Istre bodo izvedli Ex tempore. Foto: TOK

Več o prireditvi na www.sladka-istra.si in na Facebook strani Sladka Istra.

Tudi letošnjo Sladko Istro bo zaokrožil bogat spremljevalni program, ki ga bodo zaznamovale vodene degustacije, delavnice, kuharski šovi z znanimi obrazi iz sveta kulinarike ter razgiban program za otroke. Prav tako bodo tudi v sklopu letošnje prireditve izvedli Ex tempore. Vsi, ki bi se radi prijavili na sladko slikanje v mestu, imate čas do nedelje, 10. septembra.

Sodelovanje je brezplačno, najboljše pa tudi letos čakajo sladke nagrade. Več informacij glede Ex tempora na: OI JSKD Koper, Vergerijev trg 3, 6000 Koper, tel. 05/66 31 380, 031/645-413, e-pošta: oi.koper@jskd.si.

Sicer pa bodo prireditvi prilagodili urnik in ponudbo tudi številni lokali in trgovine v mestnem jedru, tako se bo s Sladko Istro Koper znova spremenil v slovensko prestolnico sladkega.