DomovNaši krajiTo soboto 10. Istrska pustna povorka v Kopru in s tem povezane zapore prometa

To soboto 10. Istrska pustna povorka v Kopru in s tem povezane zapore prometa

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pred vrati je jubilejni 10. Istrski karneval. Zaradi Istrske pustne povorke bodo v soboto v Kopru zapore prometa, od petka popoldne do sobote popoldne pa ne bo možno parkiranje na Ukmarjevem trgu in na delu parkirišča pred stadionom Bonifika.

Istrski karneval sodi med največje pustne prireditve v državi. V sklopu slednjega bo to soboto, 10. februarja, v Kopru že 10. Istrska pustna povorka.

Istrska pustna povorka, na katero se je letos prijavilo kar 25 pustnih skupin, skupin z vozovi in etnografskih mask, bo štartala ob 11. uri .

Zaradi prireditve bodo v soboto, 10. februarja, med 10.45 in 14. uro za promet popolnoma zaprte naslednje ceste: Pristaniška ulica (od Prešernovega trga do Ukmarjevega trga), Vojkovo nabrežje (od sodišča do Pristaniške ulice), Ferrarska ulica (od sodišča do Ljubljanske ceste), Ljubljanska cesta (od Pristaniške ulice do turbo krožišča), Cesta Zore Perello-Godina, Piranska cesta (od tržnice do Pristaniške ulice).

Zaradi zapore Pristaniške ulice, bosta za prevozna sredstva nedostopni tudi parkirišče pred trgovskim centrom Oviesse ter parkirna garaža, mestne ulice povezane z delom Pristaniške ulice od Prešernovega trga do Piranske ceste, Tomažičev trg, Kidričeva ulica ter z njo povezane mestne ulice, zato prebivalcem mestnega jedra, ki v navedenem času načrtujejo pot, svetujemo, da svoje avtomobile parkirajo na drugih razpoložljivih mestih.

V soboto med 10.45 in 17. uro bo tudi popolna zapora Pristaniške ulice od koprske tržnice do Ukmarjevega trga, prav tako ne bo možno parkiranje na Ukmarjevem trgu, in sicer od petka, 9. februarja, od 16. ure, do sobote, 10. februarja, do 19. ure in delu parkirišča pred stadionom Bonifika od petka, 9. februarja, od 16. ure do sobote, 10. februarja, do 16. ure.

Istrska pustna povorka, na katero se je letos prijavilo kar 25 pustnih skupin, skupin z vozovi in etnografskih mask, bo štartala ob 11. uri s parkirišča ob stadionu Bonifika in se prek Ljubljanske ceste pomikala do Pristaniške ulice ter naprej do cilja na trgu ob Upravi za pomorstvo (nasproti Taverne). Že pred tem pa bo v Taverni na programu Plesno pustno rajanje s Plesnim centrom Fiona, ob mandraču pustna predstava za otroke, med 9. in 13. uro pa bodo na voljo tudi brezplačne kreativne delavnice za otroke.

Manjkale ne bo niti sladke dobrote, med katerimi bodo seveda nepogrešljivi krofi, kot se za Istro v pustnem času spodobi, pa bodo na voljo tudi fritole oziroma miške in kroštoli.

Več o programu Istrskega karnevala na www.istrski-karneval.si