DomovNaši krajiSODELOVANJE: 30 let prijateljstva med Koprom in Buzetom

SODELOVANJE: 30 let prijateljstva med Koprom in Buzetom

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Leta 1987 sta občini Koper in Buzet podpisali sporazum o pobratenju. V zadnjih 14 letih so se vezi iskrenega prijateljstva in tvornega sodelovanja med tema dvema občinama še dodatno okrepile. Ljudje z obeh strani so živ dokaz, da Istra ne pozna meja.

V torek, 9. maja, se je podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič z direktorico občinske uprave Sabino Mozetič na povabilo župana Siniše Žulića mudil v Buzetu. Po kratki novinarski konferenci sta se buzetski župan in koprski podžupan pogovarjala o dosedanjih odnosih in sodelovanju, ki je po besedah župana Žulića vrhunsko, spregovorila pa sta tudi o aktivnostih ob obeleženju 30. obletnice pobratenja med občinama.

Foto: MOK

MOK za občino Buzet ne le zgled, ampak tudi odličen partner 

Buzetski župan je izpostavil nekatera področja, za katera meni, da jim je Mestna občina Koper ne samo zgled, temveč tudi odličen partner. Skupaj z MOK namreč kandidirajo na različnih evropskih razpisih in so tretja občina v regiji po črpanju evropskih sredstev. Pohvalil je tudi odlično sodelovanje s Srednjo tehniško šolo Koper, kjer se dijaki iz Buzeta udeležujejo izobraževanj.

Podžupan Peter Bolčič je poudaril pomen prijateljskih odnosov z našimi bližnjimi sosedi. Med drugim je povedal, da zastoji na meji zaradi novega režima preverjanja dokumentov na mejnih prehodih bremenijo predvsem Koper in naše zaledje. Tako župan Žulić kot podžupan Bolčič se nadejata, da bodo pristojni organi obeh držav našli čim boljšo rešitev, ki bo v prid tako turistom kot lokalnim prebivalcem, ki dnevno prehajajo mejo.

Koprski podžupan se je zahvalil za povabilo in sprejem ter zaključil s pohvalo: “V Buzetu se dobro počutimo, saj nas vedno toplo sprejmete in nam dajete vedeti, da smo dobrodošli.” *