DomovNaši krajiŠOUP bo praznike polepšal 30 socialno ogroženim mladostnikom

ŠOUP bo praznike polepšal 30 socialno ogroženim mladostnikom

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Študentski organizaciji Univerze na Primorskem (ŠOUP) se dobro zavedajo stisk, ki pestijo mlade v času draginje in povečanja vseh življenjskih stroškov. Verjamejo, da je naša dolžnost in odgovornost, da smo aktivni na socialnem področju ter pomagamo tistim, ki potrebujejo našo pomoč.

Lansko leto so pomagali 30 socialno ogroženim mladostnikom in enako akcijo so izvedli tudi letos. Študentska organizacija Univerze na Primorskem je že več let zbirna točka akcije Božiček za en dan, v kateri sodelujejo prostovoljci iz celotne Slovenije. V letošnjem študijskem letu pa so se, že drugič zapored, odločili, da bodo še aktivneje sodelovali v akciji in pomagali socialno ogroženim mladostnikom.

Ekipa študentov je tako tudi letos pripravila darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov.  Darila, ki so jih pripravili, so namenjena mladostnikom od 15. do 18. leta starosti. To starostno skupino so izbrali, ker menijo, da je prevečkrat zapostavljena in najbolj potrebuje njihovo pomoč.

 »Akcija Božiček za en dan je čudovit projekt, h kateremu se z veseljem pridružimo tudi študenti, saj pomaga socialno šibkejšim otrokom in starostnikom. V času prihajajočih praznikov je pomembno, da vsaj delno pripomoremo k reševanju stisk tistih, ki potrebujejo našo pomoč. Izjemno sem vesela, da smo na ŠOUP že drugo leto zapored pripravili darila za 30 socialno ogroženih mladostnikov in upam, da jim bomo na ta način nekoliko polepšali praznični čas,« je povedala Tjaša Mele, sekretarka za socialno in študentsko problematiko.

Foto: ŠOUP