Športni klub Flip z odličnimi rezultati

KulturaNaši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo, 9. februarja, je Športni klub Flip Piran v Areni Bonifika organiziral Državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave, ki se ga je udeležilo približno šeststo tekmovalcev iz cele Slovenije.

Flipovi trenerji so bili navdušeni nad trudom otrok, ki so tokrat osvojili kar sedem pokalov med ekipnimi uvrstitvami. Posamezno so se med najboljših šest v svoji starostni kategoriji uvrstili Ella Bordner, Lana Dolinar, Manca Brezar, Ilaria Grižon, Ana Janko, Rebeka Grižon, Brina Klemenčič, Elis Budak in Mateja Perc.

Hkrati se je prav tako v Areni Bonifika odvijalo tudi odprto prvenstvo v skokih z male prožne ponjave za začetnike. Med njimi so se izkazali tudi najmlajši Flipovci, ki so bili med najuspešnejšimi in prejeli svoje prve medalje.

Letošnje leto je za športni klub Flip še posebej pomembno, saj so septembra 2019 odprli vrata lastne telovadnice v prostorih starega Indeja v Kopru. Obenem se lahko Flip pohvali z dosežkom na reprezentančni ravni, saj so bili izbrani v reprezentanco v skokih z velike prožne ponjave. Poleg tega se bo kar osem Flipovcev udeležilo tekmovanja z reprezentanco teamgym, ki bo oktobra 2020 zastopala Slovenijo na evropskem prvenstvu na Danskem. Eden izmed trenerjev reprezentance je postal tudi njihov trener Danimir Azirović.

Vsako leto se Flipovci udeležujejo različnih festivalov po svetu, letos so zastopali Slovenijo na svetovni gymnaestradi v Avstriji, kjer se je predstavilo več kot 20.000 akrobatov iz celega sveta, publiko pa so navdušili z vrhunsko plesno-akrobatsko točko Aladin.

Foto: Aljaž Lavrič