DomovNaši krajiŠportno obarvan dan odprtih vrat na Srednji tehniški šoli Koper

Športno obarvan dan odprtih vrat na Srednji tehniški šoli Koper

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na Srednji tehniški šoli Koper so včeraj pripravili dan odprtih vrat, ki obiskovalcev ni pustil ravnodušnih. Dan odprtih vrat so namreč pričeli s spektakularno košarkarsko predstavo, ki ji je sledil nastop akrobatske skupine Dunking Devils.

Dijaki srednje tehniške šole so se postavili ob bok igralcev KK Sixt Primorske Alenu Hodžiču in Nebojši Joksimoviću ter ob bok Gorana Jagodnika, ki je nekoč obiskoval STŠ Koper, danes pa po uspešni košarkarski karieri pomaga igralcem KK Sixt Primorske in se pomerili z mladinsko ekipo KK Koš Primorska.

Po odlični košarkarski predstavi je gledalce dodbra razgrela še akrobatska skupina Dunking Devils, nato pa se je dogajanje preselilo v avlo Srednje tehniške šole Koper, kjer so dijaki predstavili projekt “Koprski maraton”. Projekt, ki je nastal pod mentorstvom profesorja Andreja Florjančiča je podprla tudi Mestna občina Koper. Obiskovalci so tako lahko podoživeli ure teka na koprskem maratonu. Poleg tega pa so si lahko ogledali tudi učilnice in dejavnosti s katerimi se ukvarjajo dijaki Srednje tehniške šole.

Ravnatelj srednje tehniške šole Iztok Drožina nam je zaupal, da je bil “letošnji dan odprtih vrat posvečen športu, saj imamo na naši šoli več kot 100 dijakov, ki se aktivno ukvarjajo s športom in so v tem tudi zelo uspešni, poleg tega pa v naši telovadnici trenira kar nekaj športnih društev.” Kaj vse nam je še zaupal, pa si lahko pogledate v spodnjem video prispevku.