DomovNaši kraji10 let Primorske gospodarske zbornice

10 let Primorske gospodarske zbornice

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Primorska gospodarska zbornica je včeraj s slavnostno akademijo v koprski dvorani sv. Frančiška Asiškega obeležila svojo 10. obletnico ustanovitve. Slavnostnega dogodka se je udeležil tudi koprski podžupan, Peter Bolčič.

Četudi je zbornično povezovanje gospodarstva v regiji aktivno že 40 let, se je 30 primorskih podjetij leta 2007 odločilo stopiti skupaj in ustanoviti samostojno Primorsko gospodarsko zbornico – PGZ, ki deluje na območju osmih občin, od Komna do Pirana. Predstavniki podjetij kot ustanovnih članov zbornice ter posamezniki, ki so vsa ta leta prispevali k prepoznavnosti in uspešnemu delovanju zbornice, so sinoči zasluženo prejeli posebna priznanja.

Že v kratkem bodo na zbornici zaživeli pomembni projekti. Januarja 2018 bo zbornica  na svojem sedežu v Kopru ponujala svetovanje in brezplačno usposabljanje za potencialne podjetnike, pa tudi investitorje v okviru regijske “SPOT točke”.

V regiji, predvsem na Krasu, so v zadnji letih vzklila številna uspešna ter perspektivna mala in srednja podjetja. S tem namenom je bila z Univerzitetnim razvojnim centrom in inkubatorjem Primorske podpisana Izjava o sodelovanju na področju spodbujanja inovativnosti, podjetništva in konkurenčnosti.

Zbornica vidi tudi priložnosti za svoje delovanje v projektu “vajeništvo”, ki že deluje od preteklega leta, vendar bo v letu 2018 z novimi programi za dijake tehničnih šol še bolj zaživel tudi v Obalno-kraški regiji. Poleg tega si bo zbornica prizadevala za dosego tesnejšega sodelovanja tako z občinami kot s sindikati, zlasti z namenom ponovne obuditve regijskega Ekonomsko-socialnega sveta.