DomovNaši krajiSrečanje županov Obalno-kraške regije

Srečanje županov Obalno-kraške regije

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so v prostorih Primorske gospodarske zbornice v Kopru za skupno mizo sedli župani oz. predstavniki občin Obalno-kraške regije, beseda pa je tekla o možnostih medsebojnega sodelovanja in povezovanja na področju gospodarstva, kot tudi širše.

Srečanja so se udeležili štirje župani, koprski Aleš Bržan, izolski Danilo Markočič, sežanski David Škabar in županja Občine Hrpelje-Kozina Saša Likavec Svetelšek ter podžupanja Občine Ankaran Barbara Švagelj in podžupan Občine Piran Karlo Radovac, ki so si bili enotni, da sta medsebojno sodelovanje in pomoč ključna, če želijo uspešno zastopati interese posameznih občin kot tudi celotne Obalno-kraške regije. Pri tem jim bo v pomoč tudi Primorska gospodarska zbornica, na čelu z direktorjem Robertom Rakarjem in predsednikom upravnega odbora Ivanom Majcnom, ki sta predstavnikom občin uvodoma namenila nekaj besed.

Rakar je ob tem predstavil delovanje zbornice in projekte, ki jih ta izvaja, med drugim projekt SPOT – Slovenska poslovna točka, nekaj besed pa namenil tudi ponovni obuditvi Ekonomsko-socialnega sveta Obalno-kraške regije ter pomenu medsebojnega povezovanja. Kot je še dodal, si v naslednjih letih želi redno srečevati s predstavniki lokalnih skupnosti z namenom skupne koordinacije aktivnosti, ki bi regiji prinesli še hitrejši gospodarski razvoj, hkrati pa bi ustvarjali ugodno klimo za podjetnike in podjetništvo.

Sodelovanja si želi tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan. Kot je pojasnil so se štirje župani Obalnih občin ravno s tem namenom neformalno že sestali in postavili okvire za nadaljnje sodelovanje, povezovati pa bi se bilo potrebno tudi na širši ravni, z Univerzo na Primorskem, podjetniki, gospodarstveniki, itd.