Stičišče za spodbujanje in podporo zelenih iniciativ otrok in mladih

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Taborniki Kost Koper so lani oblikovali neformalno skupino Zelenci, ki želi z neformalnim učenjem otroke in mlade ozaveščati o nujnosti sožitja z naravo. Zato bodo v ponedeljek, 22. junija, ob 18. uri na terasi Marine Koper organizirali informativni dan za starše in otroke, zainteresirane za udeležbo na 1. Zelenem kampu ob Rižani, ki bo potekal od 24. do 28. avgusta 2020.

Kot izpostavljajo, so spremembe v družbenem okolju, ki bodo vodile v ustvarjalnejšo, prijaznejšo in pravičnejšo družbo, nujne.

Prvi korak je Poletni Zeleni kamp ob reki Rižani, ki so ga vsebinsko zasnovali kot preplet okoljskih, naravovarstvenih, družbenih, kulturnih in drugih ustvarjalnih tem. Več o tem si preberite na www.zelenci.si. Program so začrtali le v osnovnih smernicah, saj njihov pristop temelji na participativnosti otrok in mladih, na podlagi njihovih interesov in potreb.

Po izvedenem kampu bodo z otroki in mladimi, udeleženci kampa in drugimi zainteresiranimi nadaljevali aktivnosti z naravovarstvenimi, kulturnimi in znanstvenimi prireditvami, družbeno koristnimi akcijami in zelenimi pobudami za trajnosten razvoj lokalnega okolja.

Za vse želene informacije so na voljo na e-naslovu gibanje.zelenci@gmail.com ali na telefonskih številkah 040 845 449 (Matija Čok), 041 263 488 (Katarina Paravel) in 041 827 500 (Ksenija Murari).

Foto: Taborniki Kost Koper