V prvo ligo z novo pridobitvijo

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši Kopra bodo v naslednji sezoni znova igrali med prvoligaši. Vodilni v klubu so že začeli oblikovati igralski mozaik, spreminjajo tudi celostno podobo. Danes so na parkirišču pred stadionom Bonifika predstavili nov klubski avtobus.

Da si v Kopru želijo pisati novo zgodbo, ki bo na tribune privabila čim več domačih ljubiteljev nogometa, ni dvoma. Čeprav so drugoligaši sezono zaključili že pred tedni, Koprčani trenirajo še naprej. Ob stoletnici obstoja koprskega nogometa so si prvo in najlepše darilo priigrali kar nogometaši sami. Po epidemiji koronavirusa, ki je ustavila ves športni svet, so drugoligaško tekmovanje prekinili, Koprčani pa so kot prvouvrščeno moštvo napredovali rang više.

Drugo darilo za nogometaše, ki jih s klopi vodi trener Miran Srebrnič, pa je nov klubski avtobus. Za to je poskrbel športni direktor Boško Županović. Avtobus, ki ga krasita klubski logotip in moto »Bodi moder, navijaj za rumene«, bo popeljal športno ekipo FC Kopra na prvoligaška gostovanja po Sloveniji. V klubu si želijo, da bi ga kmalu videli tudi na pomembnih evropskih gostovanjih. »To je moje darilo klubu. Do Kopra čutim le ljubezen. Borili se bomo, da se že naslednjo sezono uvrstimo med najboljše štiri ekipe. To bi nam prineslo nastop v evropskih tekmovanjih,« je povedal Županović.

Koprski nogomet se počasi vrača na stare tirnice. Rumeno-modri bodo pred začetkom nove sezone še dodatno krepili igralski kader. Kot poudarjajo v klubu, si v naslednji sezoni želijo v boj za sam vrh. »Na igrišču ne bo avtobusa, ampak bodo tam fantje. Z novo pridobitvijo kažemo na dvig nivoja organiziranosti kluba. Koper je močen, imamo dobre igralce, z novimi pridobitvami bomo še močnejši,« je zaključil predsednik kluba Ante Guberac.